Nett-kafé for tradere

Både fysiske og virtuelle tradingsenter har vokst opp som paddehatter i USA. Nå ønsker Norge-iNvest.no å kopiere trenden over til Norge.

Norge-iNvest.no, tidligere eid av Scandinavia Online AS, jobber i disse dager med å etablere Norges første online trading-senter.

- Vi har jobbet med dette lenge, men vi regner ikke med at det startes opp før om et par måneder, sier Svend Egil Larsen til digitoday.no.

- Vi tar utgangspunkt i noe av det som skjer i USA. Der har det vært en sterk vekst i antall daytradingsentre og dette er noe vi ønsker å starte opp i Norge. Senteret skal være åpent også for brukere som ønsker "fjernmedlemskap" i tillegg til muligheter for å sitte i felleskap og trade med andre. Det blir med andre ord både fysisk og virtuell kommunikasjon, sier Larsen.

Norge-iNvest.no, som er mest kjent for diskusjonsforumet StockTalk, har merket økende etterpørsel etter et tradingsenter. Larsen nevner fordeler som rabattordninger og deling av kunnskap og erfaringer som de største fordelene for brukerne.

Norge-iNvest.no samarbeider med Per Berger når det gjelder oppsett og organisering av senteret. Berger har tidligere startet opp et lignende senter i London. Berger er selv en ivrig deltager på diskusjonsforum og trader aksjer på heltid.

- Vi jobber for å ordne rabatt til våre brukere på flere produkter, så som programvare for charting av aksjekurser, nyheter og ikke minst kurtasje, sier Berger. - Det å få jobbet frem billigere kurtasje er noe som står høyt på vår agenda. Men forhåpentligvis er nytten av å kommunisere med andre tradere noe som også kan være stimulerende. Vi vil legge til rette for virtuell kommunikasjon gjennom chat-rom slik at det ikke er nødvendig å være i tradinglokalet.

I første omgang er det snakk om å etablere et kontor i Oslo, men Larsen utelukker ikke at det kan bli aktuelt å opprette kontorer på flere plasser i landet.

Foreløpig er ikke alle avtalene med leverandørene klare, men i løpet av et par uker skal avtalene være undertegnet.

Før jul hadde digitoday.no et oppslag på daytrading i USA:


Til toppen