nett.op nominert som beste TV-nettsted

Når prisen for beste nettsted knyttet til et TV- eller radioprogram deles ut for første gang, har Norge en av 20 nominerte. Nettstedet til TV-programmet nett.op som i høst gikk på NRK er plukket ut til den gylne liste.

Nettsidene til programmet "nett.op" som gikk på NRK i høst, er nominert til prisen Prix Italia. Prisen, som deles ut i forbindelse med en kringkastingsfestival, har som mål å bedre kvaliteten på radio- og TV-programmer.

I år skal det for første gang også deles ut pris for beste nettsted relatert til et radio- eller TV-program.

Radio Televisione Italiano (RAI) står bak prisen, og i juryen for web-prisen sitter fem uavhengige personer fra ulike land. Årets nominasjoner i klassen Internett-tjenester består av 20 kringkastere. Av disse er 15 relatert til TV-program og 5 til radio.

"nett.op" blir presentert som et "online quiz game of a television programme for students". Andre nordiske nominerte i klassen for nettsteder til TV-program er Sveriges Television (SVT) for barneprogrammet Feber, finske YLE for en nyhetstjeneste.

Vinnerne blir annonsert 19. september på en pressekonferanse under festivalen.

"nett.op" var et program som gikk høsten 1997 hvor elever ved ulike videregående skoler skulle lete fram svarene på ulike spørsmål ved å bruke Internett. Seerne kunne følge ungdommenes jakt etter det rette svaret på TV-skjermen.

I NRK er man naturlig nok glade for nominasjonen.

- Grunnen til at vi ble nominert er at designer Sjur Kristiansen skapte et sinnssykt smart system hvor resultatservice for meg, oppgavene til lagene, og statusen for lagens svar ble vist samtidig. Det var utviklet en utrolig interaksjon. Hvis vi vinner, og noen skal reise til Italia, må det bli Sjur. Jeg var bare trynet, mens han har utviklet løsningen, sier programleder Erik Meyn til digi.no.

- Jeg sto for design, grafikk, web-sidene og programmet som lå i bunn som gjorde det mulig for lagene å sende inn svar. Tanken bak var interaksjon og at man fikk bruke nettet, sier Sjur Kristiansen, som gjerne reiser til Italia, dersom det blir aktuelt.

Til toppen