Nett-tabbe hos Konkurransetilsynet

I slutten av mai begynte Konkurransetilsynet å legge kraftpriser fra ulike leverandører på nettet, men tekniske problemer har ført til manglende og forsinket oppdatering. Kraftleverandøren Interkraft mener tabben allerede har ført til uheldige konsekvenser for virksomheten.

For å gi forbrukerne oversikt over prisene fra de ulike kraftleverandørene, har Konkurransetilsynet pålagt alle leverandører av kraft å levere inn en ukentlig prisoversikt som publisereres gjennom tilsynets kanaler. I slutten av mai begynte Konkurransetilsynet å legge ut oversikten på nett, men store tekniske problemer med internettløsningen har ført til at informasjonenen på nettstedet hverken har vært oppdatert eller fullstendig.

- Vi beklager dette på det sterkeste og er i ferd med å rette opp feilene. De ferskeste tallene skal nå være korrekte, sier Pål Johansen i Konkurransetilsynet til digi.no.

Beklagelsene til tross, hos kraftleverandøren Interkraft mener man at skaden allerede er skjedd.

- Det ble nylig publisert en artikkel i Drammens Tidende Buskerud blad som tok for seg prisene hos de ulike sluttbrukerleverandørene. Kildematerialet var hentet fra Konkurransetilsynets hjemmeside, og vi kom derfor ikke med i oversikten. Tidligere har vi markert oss godt på oversikten over de billigste leverandørene, og mange kunder har nok reagert kraftig på at vi var ute av listen, sier konseptsjef i Interkraft, Bjørn Tjomsland til digi.no.

Tjomsland mener dessuten at tidligere forsøk på å rette opp skaden har vært helt mislykket.

- I ettertid har oppdaterte lister blitt sendt til de ulike aktørene i bransjen, men det hjelper lite når informasjonen i første rekke er myntet mot forbrukeren, sier Tjomsland.

Konkurransetilsynet er som nevnt i ferd med å rette opp tallene, men fortsatt er den historiske informasjonen i basen mangelfull.

- Dette er beklagelig men vi skal få rettet dette opp så fort som overhodet mulig. Det er dessuten minimal sjanse for at noe slikt skal skje igjen, forsikrer Johansen.

Til toppen