JUSS OG SAMFUNN

Nettaktivister truer narkokartell

- Frigi en av medlemmene våre eller ta konsekvensene.

31. okt. 2011 - 10:24

Det antatt mest voldelige av narkokartellene i Mexico, Los Zetas, skal ha skaffet seg en ny og uberegnelig motstander.

Men i motsetning til rivaliserende organiserte kriminelle bander, eller regjeringshæren satt inn for å knekke narkotikakartellene, så møtes de denne gangen ikke med tradisjonelle våpen.

Derimot skal de ha tirret på seg «Anonymous», den internasjonale og angivelig løst sammensatte grupperingen av hackere og nettaktivister.

Zetas regnes for å ha stått bak flere tusen narkotikarelaterte drap i Mexico, ha begått grusomme massakre med halshogginger og skjendig av lik på offentlige steder for å spre frykt.

- Anonymous truer nå med å publisere identiteten og adressene til narkokartellets forbindelser, fra korrupt politi til drosjesjåfører, samt avsløre syndikatenes virksomheter, meldte den Texas-baserte avisen Houston Chronicle i helgen.

Årsaken er at en av deres medlemmer nylig skal ha blitt bortført under en gatedemonstrasjon. Anonymous svarer med å true Los Zetas i en video lastet opp på Youtube tidligere denne måneden.

- Dere har gjort en stor feil ved å ta en av oss. Slipp ham fri, sier en mann skjult bak en Guy Fawkes-maske i innslaget. Masken, kjent fra filmen «V for Vendetta», har blitt nettaktivistenes offisielle kjennetegn.

Det fremgår ikke hvem av gruppens medlemmer som angivelig skal være kidnappet. Ifølge Houston Chronicle opplyses det at hendelsen skal ha skjedd i den meksikanske delstaten Veracruz.

Det private etterretningsfirmaet Stratfor i Austin, Texas, sier til avisen at utspillet fra Anonymous høyst trolig bare vil lede til flere dødsfall, dersom gruppen gjør alvor av truslene.

I en kommentar sier en pensjonert leder for det amerikanske narkotikapolitiet, DEA, at Los Zetas er nødt til å ta truslene på største alvor.

- Dette er vågalt gjort. Ved å publisere navnene og identifisere forbindelsene deres til rivalene, så tro meg, de kommer til å gå etter dem, sier den tidligere lederen for internasjonale operasjoner i Drug Enforcement Agency, Mike Vigil til avisen.

Over 45.000 mennesker skal ha blitt drept i den pågående narkokrigen i Mexico, siden president Felipe Calderón satte igang en offensiv mot narkotikakartellene for seks år siden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.