Nettavis blir "nattavis"

Klokka 18:00 i kveld lanserer Dagbladet en egen kveldsutgave av sin nettavis. - Mens nettet er den ledende nyhetskanalen på dagtid, skifter folk flest medievaner når de kommer hjem, sier redaktør Esten O. Sæther i Dagbladet.no.

-- Vi trenger ikke konkurrere ensidig med nyhetssendingene på TV på kveldstid når vi som nettavis også kan gi leserne helt andre tilbud. Stadig flere bruker nettet om kvelden til å sjekke spesialinteresser, få løst praktiske problemer eller bare hygge seg. Det er disse behovene "Dagbladet.no etter 6" vil forsøke å dekke, sier redaktør Esten Sæther i Dagbladet: på nettet i en pressemelding.

Overfor digitoday.no utdyper Sæther bakgrunnen for kveldssatsingen med at Dagbladets egne trafikkmålinger viser at ulike nyttesaker blir spesielt mye lest om kvelden:

- Her varierer områdene mye, men reise, samliv, helse og bil hører alle til de mest brukte kategoriene. Innenfor dette nyttestoffet bruker leserne alle nettets fordeler, det vil si kalkulatorer, bestilling eller spørsmål/svar. Naturlig nok er det på kveldstid at folk har tid til sine spesialinteresser, sier Sæther til digitoday.no.

Bedre søkemuligheter skal stå sentralt i satsingen på å gjøre Dagbladet.no etter 6 til "lesernes beste venn og hjelper på nettet".

-- Vi vet at stadig flere kvinner leser Dagbladet.no daglig og at de gjerne også bruker nettet til noe nyttig. Nå gir vi dem bedre mulighet til det, sier Sæther og opplyser at kveldsutgaven vil komme opp som åpningsside for Dagblad-leserne fra klokka 18:00 til 06:00 hver hverdag samt gjennom helgene.

Til toppen