Nettavis redder MTGs nye finansavis

Den svenske nettavisen E24 har inngått et redaksjonelt samarbeid med den nye næringlivsavisen Finans Vision (FV). - Vi får et dream team, mener FVs redaktør Pontus Forsström til digi.no.

Den svenske nettavisen E24 har inngått et redaksjonelt samarbeid med den nye næringlivsavisen Finans Vision (FV). - Vi får et dream team, mener FVs redaktør Pontus Forsström til digi.no.

Siden fusjonen mellom Finanstidningen og medieavisen Vision ble offentliggjort den 20. februar, har det vært svært usikkert hvor mange som egentlig ville bli med videre til den nye avisen, Finans Vision (FV).

Begge de to Internett-tjenestene har ligget brakk, og det har vært usikkert når en avis ville komme på gaten og ut på internettet.
Den nye sjefredaktøren, Pontus Forsström som tidligere har ledet Vision, avviste i forrige uke påstanden om at de ville få et mannskapsproblem. Mange journalister har forsvunnet fra den andre fusjonspartneren rundt Finanstidningen, og det har vært mange kritiske røster til hvordan prosessen har foregått.


Nå får den nye avisen hjelp av en konkurrent.

Internettavisen Ekonomi24 inngår et redaksjonelt samarbeid med Finans Vision.

Dette innebærer at den ti manns sterke E24-redaksjonen leies ut til Fianans Vision og får betalt for sine tjenester. Dermed får E24 enda en inntektsstrøm etter at de før jul gikk over til brukerbetaling på weben kombinert med annonsefinansiering.

- Det hadde gått uten E24 også, men nå får vi et 'dream team'. Alle de beste kreftene utenfor Dagens Industri samles hos oss, og vi får et skitbra tilbud, sier Forsström til digi.no. Han anslår at de til sammen nå har rundt 33 redaksjonelle medarbeidere. Hovedkonkurrenten Dagens Industri har til sammenligning rundt 80 medarbeidere i redaksjonen.

Av de drøyt 30 ansatte kommer en tredel fra E24, en tredel fra Vision og en tredel fra Finanstidningen.

Det var tidligere i dag den svenske medieavisen Resumé meldte at det redaksjonelle samarbeidet er et faktum. E24 sjefredaktør Thomas Peterssohn, som blant annet har jobbet i Finanstidningen, opplyser at dette er en naturlig fortsettelse av E24s tidligere samarbeid med både Vision og Finanstidningen.

Peterssohn sier til Resumé at han fortsetter som sjefredaktør på E24 og at siten hans kommer til å stå for finansnyhetene, mens Finans Visions nett-tjeneste mer vil markedsføre den nye avisen.

Forsström vil ikke røpe for mange detaljer før pressekonferansen, som er berammet til tirsdag, men sier de vil komme med et samlet tilbud i tre kanaler: en papiravis, en gratis-site og en betaltjeneste på nettet. Det siste har E24 allerede implementert.

E24 flytter inn i redaksjonslokalene til Finans Vision, og den første avisen er forventet å komme ut torsdag denne uken.

Samarbeidet innebærer ikke en fusjon mellom de to selskapene, men Resumé spekulerer i om ikke Finans Visions eier, MTG, kan komme til å kjøpe seg inn i E24.

Avtalen om samarbeid har gått superraskt. Det bekrefter Forsström overfor digi.no. De første møtene ble avholdt sist torsdag og allerede nå sitter de sammen i morgenmøter.

Det var ansttelsen av den tidligere sjefen i E24, Mats Edman, som seniorreporter i Finans Vision som satte fart i forhandlingene.

Til toppen