JUSS OG SAMFUNN

Nettavis reduserte verdien av børseventyr

MMPs varslede fusjon med Nettavisen tirsdag ble ikke positivt mottatt på børsen. I løpet av tirsdag falt verdien av selskapet med 20 millioner kroner.

Morten Øverbye
29. apr. 1997 - 16:30

- Det som har skjedd, er at kursen har falt litt, sier administrerende direktør Bjørgulv L. Moe i MultiMedia Publishing ASA (MMP).

- Hadde du håpet på en annen reaksjon fra børsen?

- Det vil jeg ikke uttale meg om. Det er vanskelig å bedømme markedet når det gjelder slike ting, sier Moe.

Som ny viseadministrerende direktør i et fusjonert selskap, mener han imidlertid at begge selskapene vil tjene på fusjonen over tid.

- Det er to utfyllende organisasjoner med komplementære og ikke overlappende tjenester, som nå fusjoneres. Vi i MMP har hatt rimelig suksess med de produktene vi har, mens Nettavisen har bygget opp en sterk gateway på nett. Med denne fusjonen får vi sterkt fokus på teknisk kompetanse og innhold.

Til tross for et underskudd på over ti millioner i fjor, har MMP budsjettert med pluss i regnskapet for inneværende år. Om det samme gjelder Nettavisen, som gikk 2,5 millioner i minus i fjor, vil ikke Moe uttale seg om.

- Det må du nesten snakke med Stig Eide Sivertsen i Nettavisen om, avslutter Moe.

Største aksjonær i et fusjonerte selskapet, blir Einar Nagell-Erichsen med 22 prosent. Også de tre grunnleggerne av Nettavisen, Odd Harald Hauge, Stig Eide Sivertsen og Knut Ivar Skeid, blir sittende med større aksjeposter i det nye selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.