Nettavisen avslørte mordsiktets identitet

VG trykket bilde av feil mann, mens Nettavisen avslørte identiteten til den siktede i Lindh-saken. – Rutinesvikt, sier utgavesjef Tormod Utne.

VG trykket bilde av feil mann, mens Nettavisen avslørte identiteten til den siktede i Lindh-saken. – Rutinesvikt, sier utgavesjef Tormod Utne.

Det går fort for mediene i jakten på de beste sakene, det har medie-Norge fått merke de siste dagene. Både VG og Nettavisen har trådt feil i jakten på gode oppslag

Nettavisen gikk så langt som å avsløre den mordmistenktes identitet i morges. På toppen lå et usladdet bilde av mannen som er siktet for mordet på Sveriges utenriksminister, Anna Lindh, ute og om man høyreklikket med musen på bildet fikk man også opp mannens fulle navn.

- Det var et filnavn som lå ute i fem minutter. Det var en feiltagelse og vi endret det så snart det ble oppdaget, sier utgavesjef Tormod Utne til Propaganda.

Han forteller at de rutinemessig lagrer alle bilder på navn for lettere å kunne finne tilbake til dem i egen database. Dette ble gjort også denne gangen. At bildet ble lagt ut uten sladd, var også en feil som ble rettet opp etter kort tid, ifølge Utne.

- Det var en rutinesvikt og ingen redaksjonell avgjørelse. Det er slikt som skjer når man jobber i vill fart, sier Utne.

Feil gjorde også VG da de i går trykket bilde av feil person på førstesiden under tittelen ”TATT for Lindh-drapet”.

- Vi trykte bilde av feil person. Det er en feil som ikke skal gjøres og det er sterkt beklagelig, sier VGs sjefredaktør Bernt Olufsen til Dagbladet.

Avisen hadde kjøpt bildet av Aftonbladet, som måtte krype for svenske medier i går ettermiddag.

Til toppen