Nettavisen vil bli like god som papir-VG på krim

Nettavisen lanserte i dag Krimavisen. Krim egner seg godt på nett, mener redaktør Odd Harald Hauge som nå vil at Nettavisen skal bli like god som papir-VG på krim-stoff.

I dag så Krimavisen dagens lys for første gang. Redaktør i Nettavisen, Odd Harald Hauge, er svært fornøyd med den nye satsningen.

- Det var noen som kom til oss med idéen. Krim-stoff egner seg godt på nett. Det er gunstig fordi vi har null publiseringstid, og dermed kan få nyheten ut med en gang det skjer noe. Samtidig har vi ubegrenset med plass. Dette mediet er også fordelaktig i forhold til tips, tror Hauge.

Han forteller til digitoday.no at Krimavisen hverken har en egen redaktør eller egne journalister - det er en del av Nettavisen. Det er rundt tre personer som vanligvis jobber med krim-stoff, men dersom det skjer noe viktig er de flere.

Hauge har hatt en dialog med de ulike politikamrene underveis, og de aller fleste har kommet med positive tilbakemeldinger på Nettavisens nye satsning.

- Hva tror du VG synes om Krimavisen?

- Krim er veldig viktig for VG. De er flinke og skal nok klare seg. Vi vil bli like gode som dem - som papir-VG, vel å merke, svarer Hauge.

Per i dag har Krimavisen en oversikt over de uløste drapene i Norge, en liste over savnede personer, etterlyste personer, uoppklarte ran, uløste voldtektssaker, en tyverioversikt, samt råd til voldsofre og tips om fri rettshjelp. Hauge hevder at de ofte vil ha eksklusive krim-saker.

I dag bringer Krimavisen et eksklusivt filmklipp der seriemorderen Thomas Quick tilstår tre nye drap i Norge. - Det tok bare fire minutter før P4 ringte og ville ha lyden til dette optaket, forteller Hauge.

Etter hvert vil det også komme en oversikt over 'hverdagskrim', slik som stjålne biler og båter.

- Men ikke sykler, sier redaktøren.

Til toppen