BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nettavisene motsto presset

Tok unna voldsom trafikkvekst med små problemer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. juli 2011 - 07:40

Fredagens begivenheter førte til at mange fulgte nøye med på tv, i sosiale nettmedier og ikke minst hos nettutgavene til de store riksavisene. En slik plutselig økning i trafikkmengden kan føre til at systemene ikke greier å henge med, men verken Dagbladet.no eller VG Nett melder om vesentlig problemer.

– Vi har jobbet knallhardt med å holde sidene oppe. Det har vært enorm trafikk til alle døgnets tider på de ulike plattformene, forteller Hildegunn Soldal, teknologi- og utviklingsredaktør i Dagbladet.no, til digi.no.

Bortsett fra en liten periode i starten skal nettavisen ha tatt unna pågangen.

– Vi har fulgt med kjempetett hele veien. Dessuten har vi redusert ned mengden av bilder og en del annet innhold. Vi har også fjernet alt av annonser, forteller Soldal.

VG Nett har kanskje hatt et verre utgangspunkt enn Dagbladet.no, siden VG-bygget ble rammet av bombeeksplosjonen i Oslo sentrum.

Systemadministrator Stein Ove Rosseland forteller til digi.no at VG Nett-redaksjonen fortsatte sitt arbeid på Bristol Hotell, via VPN (virtual private network).

–Ingen systemer ble satt opp utover de bærbare pc-ene journalistene hadde med seg, forteller Rosseland. Han legger til at en del av journalistene tilknyttet papirutgaven reiste opp til VGs lokaler i Nydalen og jobbet derfra.

Trafikkmengden skal heller ikke ha vært noe stort problem.

– Alt i alt måtte ikke vi på IT gjøre noe i den forbindelse, annet enn å skalere for en del høyere trafikk på vg.no, forteller Rosseland.

Dette tyder på at nettavisene nå er bedre forberedt på store trafikktopper enn etter det store terrorangrepet i USA den 11. september 2001. Da ble en rekke nettaviser lammet i lengre perioder på grunn av trykket fra leserne.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.