Nettbankbruken tar stadig mer fra filialene

Stadig flere nordmenn bruker nettbank stadig mer, viser nye tall fra EDB.

Stadig flere nordmenn bruker nettbank stadig mer, viser nye tall fra EDB.

I fjor økte nettbankbruken her i landet med 44 prosent. Stadig flere tar i bruk nettbank, samtidig som hver enkelt av oss bruker nettbanken mer enn tidligere.

- I 2004 har nettbanken for alvor blitt noe mer enn et sted hvor vi betaler regningene våre, sier Ole Urdahl, konserndirektør for Bank & Finans i EDB Business Partner til Aftenposten.

Han påpeker at det ikke er betaling av regninger som øker mest, men de andre tjenestene som nettbankene tilbyr. Nettbanken er i ferd med å bli en personlig bankfilial, sier han.

Rundt 70 prosent av alle elektroniske betalingstransaksjoner skjer gjennom systemene til EDB. I fjor håndterte EDB-systemene over 730 millioner transaksjoner, mot drøyt 500 millioner året før.

I fjor økte antall nettbankbrukere med 15 prosent. Men årsaken til den kraftige veksten i nettbankbruken er også at hver enkelt av oss bruker nettbanken langt mer enn tidligere. De fleste voksne under 60 år bruker nå nettbank, men også stadig flere over 60 år er blitt kunder hos nettbankene.

Også bankkortbruken stiger stadig. I fjor foretok vi 240 millioner transaksjoner med kort, noe som er 32 prosent mer enn i 2003. Uttak i minibank økte med bare 6 prosent i fjor. I stedet tar vi stadig ut mer penger i butikker. I tillegg bruker vi kort stadig oftere på nettet.

Til toppen