Nettbase med 60.000 standarder

Det amerikanske standardiseringsinstituttet ANSI har opprettet en web-database med over 60.000 nasjonale og internasjonale standarder.

Det amerikanske standardiseringsinstituttet ANSI har opprettet en web-database med over 60.000 nasjonale og internasjonale standarder.

Databasen NSSN (National Standards Systems Network) ble formelt lansert 25. februar, men har fortsatt et begrenset tilbud. Hovedpoenget med basen er at brukere skal kunne søke blant 60.000 sivile og militære standarder, og laste ned beskrivelsene etter behov. Søkingen er implementert, men foreløpig må du nøye deg med standardens fullstendige nummer og tittel, og en kort tekst som forteller hvor du kan skaffe den trykte utgaven.

18. mars ble det kunngjort at basens dokumentgjenfinningssystem skal bygge på verktøy fra Personal Library Software Inc. (PLS). Selskapet samarbeider med Knowledge Systems Inc. (KSI) som har det helhetlige ansvaret for programvaren på webstedet.

I samband med kunngjøringen fortalte ANSI-president Sergio Mazza at mange amerikanske bedrifter bruker opptil flere millioner dollar på å finne fram til og kjøpe inn standarder, og at NSSN derfor vil føre til store besparelser i både penger og tid.

Basistjenesten i NSSN er gratis. Basen vil bare ta seg betalt for tilleggstjenesten NSSN Enhanced der brukere kan konfigurere en personlig agent – denne programvaren skal også leveres av PLS – til å varsle dem når det kommer nye standarder av betydning for deres virksomhet. PLSs agent skal gjøre det mulig å lage svært spesifikke profiler.

Til toppen