Nettbokhandel varte 126 dager

To danske forlag og danske bokhandlere gikk sammen om nettbokhandelen Saxo. Etter 126 dagers drift synes eierne at det gikk for tregt med netthandelen, og selger seg ut.

To danske forlag og danske bokhandlere gikk sammen om nettbokhandelen Saxo. Etter 126 dagers drift synes eierne at det gikk for tregt med netthandelen, og selger seg ut.

Den danske nettbokhandelen Saxo fikk et kort liv. I alle fall med de samme eierne. Etter 126 dagers drift, vurderer de å selge seg ut. Eierne er de to forlagene Gyldendal og Munksgaard, som sammen med de danske bokhandlere driver nettstedet, skriver Berlingske Tidende.

De to eierne hadde store forventninger til nettbutikken, men synes nå at det har gått for treigt.

- Saxo har hatt en tregere start enn vi hadde forventet. Både Gyldendal og Munksgaard synes det er en god idé å finne en kjøper, sier Anders Geertsen i Munksgaard til Berlingske Tidende.

Konseptet Saxo er bygget opp rundt, er at etter å ha funnet de bøker man vil kjøpe, lagger man disse i "kurven", man kan så velge om man vil ha tilsendt varene i posten mot et tillegg i prisen, eller å hente varene i nærmeste bokhandel.

Uansett må man betale for varene i nærmeste bokhandel.

Berlingske Tidende påstår at det allerede er satt i gang forhandlinger fra Gyldendals side om å finne en ny partner eller helt ny eier til Saxo. Munksgaard har signalisert at det vil bli kvitt sine aksjer i nettbokhandelen.

Men prisforventningene er høy hos de to eierne.

- Prisen blir høy. Det er ikke overskuddet, men perspektivet som avgjør prisen på en Internett-butikk. Men det er ikke så mange mulige kjøpere til en nettbokhandel. Samtalene kommer derfor nødvendigvis til å ta noe tid, sier Geertsen.

Til toppen