KARRIERE

Nettbrett inntar svenske skoler

Hver tredje svenske kommune med nettbrett-forsøk.

Apples iPad inntar svenske skoler. Atea forventer å selge hele 40.000 nettbrett, brorparten av dem fra Apple, til svenske skoler i løpet av 2012.
Apples iPad inntar svenske skoler. Atea forventer å selge hele 40.000 nettbrett, brorparten av dem fra Apple, til svenske skoler i løpet av 2012. Bilde: Toronto Star
23. okt. 2012 - 13:56

Computersweden melder tirsdag at 94 av Sveriges 290 skoler har satt i gang prosjekter med nettbrett i grunnskolen. Først og fremst er det de minste barna som er i målgruppen.

Det er stiftelsen Datorn i Utbildningen som er kilde til opplysningene. De har utarbeidet et interaktivt kart der de har plottet inn alle de ulike prøveprosjektene. Trenden er klar: Det svenske skoleverket har kastet seg over brettene, som går under betegnelsen lærebrett i skoleverket.

IT-leverandøren Atea, som er den største leverandøren av IT-utstyr til svenske skoler, regner med at de totalt vil levere 40.000 nettbrett til skoleverket i løpet av inneværende år.

Det er ikke overraskende Apples iPad som er det mest solgte brettet – også til svenske skoler. Tirsdag er det ventet at Apple vil lansere en mindre utgave av iPad, samtidig som det også forventes nyheter fra giganten som er spesielt rettet mot skoleverket.

Forrige uke kunne digi.no også fortelle om nettgiganten Amazon, som med sin Kindle-familie nå sikter seg inn mot utdanningssektoren for sine lese- og nettbrett. Markedet for dette er enormt - ikke bare bare i USA men også Europa.

Ifølge ComputerSweden har nettbrettene også forandret hvordan IT-læringen skjer i de svenske skolene.

– Tidligere var tanken at det kreves modenhet for IT i skolen. Nå er det snarere tvert om. Det satses på de små for å bygge opp digital kompetanse over tid, sier Sandra Wissting, forretningsutvikler i Atea til avisen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.