FORBRUKERTEKNOLOGI

- Nettbrett med Windows 8

Nokia-sjef kan ha forsnakket seg. Varsler lanseringstidspunkt.

Skisse for hvordan Nokias kommende nettbrett kan bli seende ut, basert på mobilmodellen deres Lumia 800.
Skisse for hvordan Nokias kommende nettbrett kan bli seende ut, basert på mobilmodellen deres Lumia 800. Bilde: concept-phones.com
16. nov. 2011 - 13:03

Microsoft har ikke offisielt sagt når deres neste operativsystem skal lanseres, utover at det vil skje i 2012 en gang.

Deres nye venner i Nokia planlegger imidlertid å lansere et nettbrett som kjører nettopp Windows 8, tidlig neste sommer.

- I juni 2012 vil vi ha et nettbrett som kjører Windows 8, avslører Nokias franske sjef Paul Amsellem i et intervju med finansavisen Les Echos onsdag.

Han kommer ikke med ytterligere detaljer om disse planene. Det kan tolkes slik at Amsellem forsnakket seg under intervjuet.

Nokia har tidligere sagt at Windows 8 på nettbrett representerer en «interessant mulighet» for dem, men har aldri bekreftet noen konkrete planer.

Mest av alt handler intervjuet med den franske avisen om hvordan Nokia forsøker å vinne tilbake tapte markedsandeler.

Ny luksusmodell

Deres nylanserte mobiltelefon Lumia 800, som er Nokias første på Windows Phone-plattformen, blir av Amsellem sammenlignet med bilfabrikanten BMWs 5-serie. Dette er biler som ligger i den øvre middelklassen.

- Snart vil vi ha også en Serie 7 og en Serie 3, sier Nokia-sjefen, med tydelig referanse til ukjente kommende modeller som da skal stille i henholdsvis luksusklassen og det mer folkelige segmentet.

Det var i denne forbindelsen det glapp ut, bevisst eller ubevisst, at selskapet også kommer med Windows 8-baserte nettbrett.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.