Nettbruk varierer enormt

En fersk undersøkelse dokumenterer store forskjeller i hvordan Internett brukes i 14 land.

En fersk undersøkelse dokumenterer store forskjeller i hvordan Internett brukes i 14 land.

En undersøkelse gjennomført av University of California, Los Angles (UCLA) har sammenlignet nettbruken i 14 land: USA, England, Tyskland, Ungarn, Italia, Spania, Sverige, Japan, Macao, Sør-Korea, Singapore, Taiwan, Kina og Chile.

Undersøkelsen viser store forskjeller fra land til land, men bekrefter også flere fellestrekk. Høyt utdannede menn er de ivrigste brukerne og sitter opp til fem timer mindre foran TV enn gjennomsnittet.

(Les om ferske tall for Norge i egen sak i boksen til høyre)

De fleste brukere stoler på det de finner på Internett, halvparten sier de stoler på det meste eller all informasjon de finner på Internett. Det er svenskene som er mest skeptisk. Det skal være kinesiske Internett-brukere som bruker nettet mest til sosiale aktiviteter. Dette kan komme at at deler av det vanlige Internettet er stengt for kinesiske brukere.

Avstanden mellom kjønnenes bruk av Internett er størst i ITalia - der bruker 41,7 prosent av alle menn Internett, mens bare 21,5 prosent av kvinnene gjør det sammen. I Taiwan er det neste likt på rundt 24 prosent.

De mindre velstående brukerne i landene undersøkelsen dekker er i ferd med å hente inn forspranget til de rikere brukerne, viser undersøkelsen.

Til toppen