Nettbruken i været

Tilgangen til Internett er stabil, men bruken har økt kraftig i oktober, viser ferske tall fra Gallup.

Norsk Gallups oktober-måling av nettilgang og nettbruk viser at tilgangen til Internett i Norge er stabil, og ligger på drøye 2,5 millioner mennesker. Det er over 2 millioner som har tilgang hjemmefra, over 1,3 millioner har tilgang fra jobb, mens 400.000 har via skole.

- Derimot øker bruken, og vi har toppnoteringer både i månedlig og daglig bruk, opplyser avdelingsleder i Gallup, Dag Andersen.

Det er nå over 1,2 millioner som bruker Internett daglig, og i løpet av hele oktober kunne Gallup registrere over 2,1 millioner nettbrukere. Antallet som benytter Internett daglig har økt med 84.000. Det er, ifølge analyseinstituttet, den høyeste andelen som er registrert på daglig bruk

Månedlig bruk er også på høyeste nivå noen gang. Menn hadde i september en nedgang i bruken, men denne har nå økt noe og er på samme nivå som i august. Bruken blant kvinner har stabilisert seg, og halvparten av kvinnene bruker nettet månedlig. Forskjellen mellom menn og kvinner har også økt når det gjelder tilgang, og det er nå 13 prosent flere menn enn kvinner som har tilgang til nettet.

Det er små endringer i månedlig bruk og alder, men aldersgruppen 13 til 19 år har økt med 5 prosent. 84 prosent av de som har tilgang i denne aldersgruppen bruker nå Internett månedlig.

Til toppen