AVTALER & KONTRAKTER

Nettbutikk for hjemmePC skal lokke flere

HP og Itegra håper å lokke flere til å kjøpe hjemme-PC med en enklere spesial-nettbutikk.

18. jan. 2006 - 13:06

HP har brukt litt tid på å tilpasse seg den nye grensen på 10.000 kroner for hjemme-PC som ble innført i oktober. Nå er svaret klart, i form av en portal der HP-forhandlere skal kunne invitere sine kunder inn.

- En slik portalløsning gir oss lave kostnader, og vi kan derfor tilby en svært prisgunstig pakke. Vi har allerede satt sammen en egen hjemme-PC pakke som inkluderer en stasjonær PC, en 19 tommers flatskjerm og en alt-i-ett printer til under 10.000,-. Denne pakken vil også være tilgjengelig via www.hphjemmepc.no, sier Arild Westbye, i en pressemelding.

Løsningen er satt opp i samarbeid med IT-distributøren Itegra, men det er verken Itegra eller HP som skal ut til kundene og selge hjemme-PC.

- Det er mening at forhandlere som kjenner markedet skal kunne gå inn og generere tilbud for sine kunder. De får en egen løsning som de inviterer kundene inn i, forteller Thomas Råge, pressetalsmann for PC i HP.

Kunden kan ikke gå direkte inn på hjemme-pc-butikken.

På tross av grensen på 10.000 kroner vil HP også selge dyrere pakker. Dette ordes ved å la det overskytende beløpet bli trukket av nettolønnen, ikke brutto. Dermed betaler man skatt for det overskytende beløpet på vanlig måte. Dette krever noe mer administrasjon, og ikke alle bedrifter åpner for dette.

Uansett er det lite tvil om at det blir mer fokus på de billige pakkene med den nye ordningen.

Hadde dere billige pakker før også?

- De billige maskinene var der før også, men de var ikke etterspurt. Vi leverte ikke de råeste PC-ene gjennom elektronikkbutikkene, men gjennom hjemme-PC-ordningen. Vi satte sammen det tøffeste vi hadde av teknologi for hjemme-PC, sier han.

I butikkene må maskinene tilpasses spesielle priser, såkalte ”prispunkter”, som gir økt salg, forklarer Råge. Med de samme lovene gjaldt ikke når folk fikk skattefradrag for hele beløpet.

Etterspørselen er nå i ferd med å ta seg opp etter 10.000-kroners-sjokket, mener Råge.

- Det tar litt tid å forstå at du får brukbar PC innenfor de nye løsningene, og bedriftene må tilpasse seg. Det er mange store som la anbud på is til de ser hva slags hjemme-PC de kan få med den nye ordningen, men som igjen har begynt å ta kontakt med oss nå, sier han.

Han regner med at omsetningen vil gå ned fordi pakkene blir billigere, men antallet må vi vente og se.

- Vi satser fullt på hjemme-PC-ordningen i 2006. Det hadde vi ikke gjort hvis vi ikke hadde tro på dette, sier han.

Ifølge Westbye tyder dessuten antallet forespørsler på at rimelige hjemme-PC-pakker har økt sannsynligheten for at små og mellomstore bedrifter nå tilbyr hjemme-PC til sine ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.