Nettbutikk-forening kutter medlemskap

Nettbutikkenes bransjeforening, Eforum har slitt med økonomien, men har nå skaffet seg et nytt liv.

Nettbutikkenes bransjeforening, Eforum har slitt med økonomien, men har nå skaffet seg et nytt liv.

Ironisk nok levde bransjeforeningen eforum best under dotcom-årene og har slitt med øknomien til tross for at Internett-handel i Norge endelig har tatt av de siste årene.

Bransjeforeningen vurderte flere muligheter og sa etterhvert opp sine kontorer, men har nå fått på plass en ny løsning.

15. januar ble eforum en del av foreningen Standard Norge, en stiftelse som arbeider med å skape og forvalte standarder for næringslivet.

"Målet er å skape en vinn-vinn situasjon som kan øke interessen og engasjementet i IKT- standardiseringen og samtidig gi eforum økt styrke og slagkraft i sitt arbeid for å fremme elektronisk handel- og forretningsdrift i Norge," skriver Eforum.

Både daglig leder Agnes Beate Steen Fosse og August Nilssen fortsetter dermed sitt arbeid. Fusjonen sparer eforum for blant annet store kontorutgifter.

Men eforum kutter ut den tidligere medlemskapsordningen.

- Noen brukte eforum veldig aktivt, mens mange andre primært ønsket informasjon. En ny abonnement-ordning som sikrer tilgang på informasjon gjør det billigere. Vi vil så ta betalt separat for våre arrangementer, forteller Steen Fosse til digi.no.

Et abonnement vil koste 1500 per person, mot tidligere 6500 kroner for et bedriftsmedlemskap.

Abonnenter hos eforum får blant annet tilgang til organisasjonens juridiske vurderinger.

- Akkurat nå arbeider vi mye med det nye forbudet mot epost til folk på jobben og hvordan disse reglene skal tolkes, forteller Steen Fosse til digi.no.

eforum får også inntekter fra å representere NHO og HSH i en del sammenhenger.

Steen Fosse arbeider med en rekke saker, men økt tollfritak på utenlandskpakker er ikke en av dem. Mange har påpekt at nordmenn hadde handlet mer fra utlandet dersom grensen for når toll og moms blir lagt på heves. Den har i realiteten ståtte stille på 200 kroner siden 1979.

- Vi representerer de norske nettbutikkene og mener i stedet at toll og momsregler burde harmoniseres for å skape et rettferdig marked, sier eforum-sjefen til digi.no.

Til toppen