Nettbutikken MPX.no vokser kraftig

Torp Computing Group og MPX, den nest største IT-butikken på nett, vokser veldig bra.

Nettbutikken MPX.no vokser kraftig

Torp Computing Group og MPX, den nest største IT-butikken på nett, vokser veldig bra.

Torp Computing Group er et holdingsselskap som blant annet eier nettbutikken MPX.no og Itegra. Itegra er distributør-delen av selskapet, mens MPX.no er den nest største IT-butikken på nett i Norge, riktignok et godt stykke bak markedsleder Komplett.

Tallene for årets første kvartal har nå blitt lagt frem og de viser en meget hyggelig utvikling for selskapet.

Omsetningen for konsernet økte med 31 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, og endte på 305 millioner kroner. Resultatet endte på 4,9 millioner før skatt.

Erke-konkurrenten Komplett har foreløpig ikke lagt frem kvartalstall.

- Vi er spesielt fornøyd med utviklingen av bruttomarginen. Under 2005 lå denne på 9,5 prosent, mens vi i årets tre første måneder har økt denne til 10,4 prosent, sier Ole Vinje, administrerende direktør i Torp Computing Group i en pressemelding.

Best fremgang hadde nettbutikken MPX.no. Der økte omsetningen fra 53 millioner i fjor, til 93,9 prosent i årets første kvartal. Det er en vekst på hele 76,9 prosent.

- Det er en sterk modning i handelen på nettet, både blant konsumenter og bedrifter. Kundene har fått større tillit til å handle på nettet, sier Vinje til digi.no.

Fremgangen drives fremover på salget av bærbare maskiner og flat TV. Det har blitt enklere for kundene å bruke nettbutikkene og prisene på bærbare maskiner har gått ned i det siste.

- Det blir en enklere vare og da trenger ikke kundene å ta og føle på produktet før de kjøper, sier Vinje.

Til toppen