Nettby må utlevere kildekode

VG tapte mot Dagbladet i lagmannsretten. Må gi bort forretnings­hemmeligheter.

Nettby må utlevere kildekode

VG tapte mot Dagbladet i lagmannsretten. Må gi bort forretnings­hemmeligheter.

Dagbladet og deres nettsamfunn Blink får utlevert kildekoden til VGs Nettby. Det har lagmannsretten avgjort.

Utvikler og Blink-grunnlegger Fredrik Kristiansen beskyldes for å ha stjålet med seg kildekoden, da han høsten 2006 hoppet over til VG og etablerte konkurrenten Nettby.

For dette krever Dagbladet 413 millioner kroner i oppreisning. Etter at Kristiansen forsvant vokste Nettby raskt forbi Blink, og ble et av landets største sosiale nettsamfunn.

Dagbladet har tidligere vunnet frem i både tingretten og lagmannsretten, men saken ble sendt til Høyesteretts ankeutvalg. De sendte saken tilbake til lagmannsretten i fjor høst, ifølge NA24.

I forrige uke falt dommen, og det er Kristiansen selv som meddeler dommen i en kort melding på Twitter.

- Lagmannsretten besluttet i går at Dagbladets Blinkutviklere skal få utlevert kopi av kildekoden til Nettby, skrev han fredag.

VG er ikke fornøyd med dommen.

- Som vi tidligere har sagt mener vi at dette ikke er den riktige avgjørelsen, men vi må bøye oss for retten, sier VG Multimedias administrerende direktør Jo Christian Oterhals til digi.no.

Han ønsker å presisere at de heller ikke i forrige rettsrunde var uvillige til å gi fra seg kildekoden, men da til en uavhengig tredjepart.

- Kildekoden er forretningshemmeligheter, så vi synes det er rart at dette skal utleveres til den andre parten i saken. Vårt ønske var at en rettsutnevnt tredjepart burde tatt seg av dette, sier Oterhals.

Avgjørelsen om utlevering av kildekoden er bare den innledende runden til rettsaken mellom partene. Denne tar etter planen til i begynnelsen av august i Oslo byrett.

    Les også:

Til toppen