Nettdoktor tapte millioner

Det spøker for danske Netdoktor som har tapt over 350 millioner kroner på fem år.

Det spøker for danske Netdoktor som har tapt over 350 millioner kroner på fem år.

Internett har blitt en knallsuksess for annonser, nyheter og markedsføring. Men ikke alt lykkes. Usunn økonomi i helseportalen Netdoktor.dk kan føre til kroken på døra for portalen.

Den danske helseportalen har tapt over 350 millioner kroner siden starten for fem år siden.

Utviklingen svarer dårlig til forventningene. Danske avisoverskrifter i februar 2000 spådde friskt at Netdoktor var 5,6 milliarder kroner verdt. Netdoktor skulle på børsen, og alt gikk bare oppover.

NetDoktor.dk besøkes hver måned av over 340.000 dansker som leser over 10 sider hver i gjennomsnittelig 12 minutter. Det har gjort NetDoktor.dk til en av Danmarks mest besøkte websider.

Nå får helseportalen Netdoktor, som også har vært innom Norge, kun ett år til. Forbedres ikke økonomien radikalt, er det kroken på døra for portalen. Siste regnskapsår tapte selskapet bak portalen 11 millioner danske kroner. I 2005 krever styret overskudd.

Men det er ikke sikkert selskapet kommer så langt. Allerede andre halvår av 2004 må få portalen i pluss gjennom effektivisering av driften og økte brukerinntekter. Hvis ikke, starter styret en prosess med å selge nettstedet.

Netdoktor.dk ble startet i 1999 og har tapt over 350 millioner danske kroner (384 millioner norske etter dagens kurser) på driften siden den gang. Bare i 2000-2001 var tapet 213 millioner danske.

Flere enn 80 av Danmarks mest fremtredende leger, spesialleger og andre eksperter skriver, redigerer og oppdaterer innholdet på NetDoktor.dk som også besvarer spørsmål fra brukerne online.

Tjenesten har over to millioner unike besøkende ukentlig på portalene i Danmark, Tyskland og England, men dette er likevel ingen garanti for videre drift.

Til toppen