JUSS OG SAMFUNN

Nettdoktorer med klønete domenehåndtering

Den skandinaviske helsetjenesten NetDoktor har registrert rundt 150 domener, men likevel ikke klart å sikre seg domenet NetDoctor.com når de nå lanserer en pan-europeisk portal. Dermed risikerer de å miste kunder til et amerikansk helsenettsted.

Hilde Nyman
3. feb. 2000 - 06:40
NetDoktornetdoktor.com



I engelsktalende land er det naturlig å skrive doktor med c - doctor, og domenenavnet Netdoctor.com er allerede i bruk av et amerikansk helsenettsted. Om noen skriver adressen feil, havner brukeren hos helsenettstedet Planet RX som driver med helserelatert e-handel.

- Er dere ikke redd for en forveksling?

Atle Klovning





digi.no



Jarle Petterson


- Den siste siden vi registrerte var "Dagens helsenyheter ", for eksempel, sier han.

Trafikken på nettstedet kvalifiserer ifølge Klovning til betegnelsen verdens 7. største og Europas største helsenettsted. På det norske nettstedet har trafikk vært på rundt 4.000 unike brukere daglig, og hver bruker leser mellom 8 og 10 sider hver.

- Vårt mål er én million europeiske brukere i måneden, sier Klovning.

Helsetjenesten NetDoktor finnes i dag i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Storbritannia og Østerrike. Siste skudd på stammen er det britiske nettstedet som åpnet 1. februar. Der er ambisjonene ikke mindre enn at man ønsker å bli "...den mest populære og tillitvekkende kilden til gratis medisinsk informasjon".

Det er kun det norske og det britiske nettstedet som har avvikende adresser i forhold til andre nettstedene i selskapet. i Norge skrives Net med to t-er, og britiske brukere må skrive doctor med -c i stedet for k. Resten av nettstedene har adresser bygget over samme mal - netdoktor etterfulgt av landskoden.

Informasjonen på nettstedet blir utarbeidet av rundt 300 leger rundt om i Europa, og tjenesten ble startet opp av de to danskene Carl Brandt og Rune Bech.

Når Norsk Gallup Institutt publiserer neste Web-Topp, vil Nettdoktor for første gang være å finne på denne oversikten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.