Nettdoktorer med klønete domenehåndtering

Den skandinaviske helsetjenesten NetDoktor har registrert rundt 150 domener, men likevel ikke klart å sikre seg domenet NetDoctor.com når de nå lanserer en pan-europeisk portal. Dermed risikerer de å miste kunder til et amerikansk helsenettsted.

Den skandinaviske helsetjenesten NetDoktor har registrert rundt 150 domener, men likevel ikke klart å sikre seg domenet NetDoctor.com når de nå lanserer en pan-europeisk portal. Dermed risikerer de å miste kunder til et amerikansk helsenettsted.

NetDoktor, som i dag driver nettsteder med helseinformasjon i seks land inkludert Norge, lanserer i disse dager en pan-europeisk portal. Domeneadressen på den nye portalen blir netdoktor.com.

Det er duket for domeneforviklinger når NetDoktor lanserer sin europeiske portal med dette navnet.

I engelsktalende land er det naturlig å skrive doktor med c - doctor, og domenenavnet Netdoctor.com er allerede i bruk av et amerikansk helsenettsted. Om noen skriver adressen feil, havner brukeren hos helsenettstedet Planet RX som driver med helserelatert e-handel.

- Er dere ikke redd for en forveksling?

- Jo, totalt har vi kjøpt opp mange varianter av navnet vårt, både med k og c, enkelt og dobbel t, men akkurat denne har vi ikke. Hva vi skal gjøre med det vet jeg ikke, sier Atle Klovning, medical director i Nettdoktor.no.

Han tror at selskapets danske gründere har registrert rundt 150 domenenavn for å være på den sikre siden.

I oktober i fjor åpnet det norske nettstedet med adressen nettdoktor.no, og dette er også den eneste domeneadressen som er registrert her i landet.

- For NetDoktor har det vært et problem med c og k, men nå har vi samlet oss under paraplyen netdoktor.com, sier Klovning til digi.no.

Helsenettstedet har merket at konkurransen rundt helseinformasjon på Internett hardner til og tar også i bruk andre midler enn å kjøpe opp domenenavn.

- Vi er aggressive i annonsemarkedet med bannerannonser på nettportalene. I tillegg gjør vi en del håndgrep overfor søkemotorene, for eksempel sørger vi for å gi sidene våre en tittel som gir høy alfabetisk prioritet, sier nyhetsredaksjonssjef Jarle Petterson (bildet), men han avviser at alle sidene deres har navn som begynner på a.


- Den siste siden vi registrerte var "Dagens helsenyheter ", for eksempel, sier han.

Trafikken på nettstedet kvalifiserer ifølge Klovning til betegnelsen verdens 7. største og Europas største helsenettsted. På det norske nettstedet har trafikk vært på rundt 4.000 unike brukere daglig, og hver bruker leser mellom 8 og 10 sider hver.

- Vårt mål er én million europeiske brukere i måneden, sier Klovning.

Helsetjenesten NetDoktor finnes i dag i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Storbritannia og Østerrike. Siste skudd på stammen er det britiske nettstedet som åpnet 1. februar. Der er ambisjonene ikke mindre enn at man ønsker å bli "...den mest populære og tillitvekkende kilden til gratis medisinsk informasjon".

Det er kun det norske og det britiske nettstedet som har avvikende adresser i forhold til andre nettstedene i selskapet. i Norge skrives Net med to t-er, og britiske brukere må skrive doctor med -c i stedet for k. Resten av nettstedene har adresser bygget over samme mal - netdoktor etterfulgt av landskoden.

Informasjonen på nettstedet blir utarbeidet av rundt 300 leger rundt om i Europa, og tjenesten ble startet opp av de to danskene Carl Brandt og Rune Bech.

Når Norsk Gallup Institutt publiserer neste Web-Topp, vil Nettdoktor for første gang være å finne på denne oversikten.

Til toppen