Nettemisjon halvtegnet på to dager

Den første emisjonen i Europa som er gjort via Internett, er halvtegnet etter de to første dagene. Til nå har det svenske selskapet Euroseek hentet inn over ti millioner kroner.

Den første emisjonen i Europa som er gjort via Internett, er halvtegnet etter de to første dagene. Til nå har det svenske selskapet Euroseek hentet inn over ti millioner kroner.

- Det ser ut til at det har gått veldig raskt her. I går hadde vi solgt omtrent halve tegningsbeløpet, eller 1,5 millioner amerikanske dollar, sier styreformann Bengt T. Hellsten i Euroseek til Digi:media.

Det svenske selskapet skal frem til den 19. mars forsøke å få inn totalt 3 millioner amerikanske dollar, gjennom den første emisjonen i Europa som er gjort via Internett.

- Det ser positivt ut. Mens det ved andre emisjoner er en tendens til at folk sitter på gjerdet til fristen begynner å gå ut, har vi hatt så stor pågang at maskinene våre brøt sammen første dag, sier Hellsten.

Han mener nettemisjonen gir investorene fordeler som tradisjonelle emisjoner ikke kan skilte med.

- I andre emisjoner kan selskapene forfordele venner og bekjente ved overtegning. Her får du bekreftet beløpet så snart du har tegnet deg. Så fort emisjonen er fulltegnet, blir tilbudet borte fra vårt nettsted, så du har derfor ikke den samme risikoen for overtegning som du har ved tradisjonelle emisjoner, sier Hellsten og legger til at det heller ikke betales noen kurtasje ved nettemisjonen.

Når emisjonen er fulltegnet, skal selskapet noteres på NASDAQ-børsen og senere på Stockholms Fondsbørs. Samtidig vil Euroseek starte en markedsføringskampanje i Skandinavia som senere vil rulle ut i Europa. Konseptet er en europeisk søketjeneste på lokale språk. Blant annet vil det være en egen søketjeneste for katalansk, et språkområde i Spania med nærmere ti millioner språkbærere.

- Vi er sikre på at denne tjenesten vil bli godt mottatt i Europa som et alternativ til de amerikanske søketjenestene som nå er på full fart inn her, sier Hellsten.

Etter egne prognoser skal selskapet allerede inneværende år selge annonser for mellom fem og ti millioner amerikanske dollar til annonsører som ønsker å nå nasjonale og regionale markeder.

Til toppen