Netter seg mot ungdommen

Aftenposten lanserte i mandag Alex, et tilbud som retter seg mot ungdom på nettet.

Aftenposten lanserte i mandag Alex, et tilbud som retter seg mot ungdom på nettet.

På det nye nettstedet skal det ikke satses på annonseinntekter. Imidlertid håper Aftenposten at brukerne av nettstedet senere skal bli abonnenter på Aftenposten.

- Det er en skoletjeneste for elever og lærere i den videregående skolen. Blant annet vil elevene fra skolene kunne få gratis tilgang til søketjenesten Atekst, sier redaksjonssekretær Trygve Monsen i Aftenposten Interaktiv til digi:media.

Gjennom Atekst vil elevene kunne søke i Aftenpostens elektroniske tekstarkiv. I tillegg skal det nye nettstedet inneholde en faktatjeneste med informasjon innenfor fagene historie, samfunnsfag og geografi.

Alex vil også inneholde en informasjonsdel om studier i utlandet og legathåndboken, med oversikt over stipend og legater.

En egen litteraturdel skal gi ungdom mulighet til å fordype seg i mer enn 1.000 forratteromtaler, intervjuer og bokanmeldelser fra 1925 til 1997. En rask sjekk fra digi avslørte at hverken Ragnar Hovland eller Kjell Askildsen var på plass i litteraturdelen.

- Denne delen kommer til å bli mer omfattende etterhvert, men å begynne med 1058 artikler med 72 års spenn, er ikke noen dårlig start, mener Monsen.

Uformingen av de nye sidene bryter med den profilen har ellers på nettet. Dette er gjort for å markere at denne tjenesten retter seg mer mot ungdom.

- Innpakningen ser kanskje litt annerledes ut, men innholdet på sidene skal holde akkurat de samme kvalitetsmål som Aftenposten er kjent for. Alex skal være et seperat produkt innenfor rammen av Aftenposten, sier Monsen.

Om Alex senere vil kunne brukes av annonsører som retter seg mot ungdom, tror han ikke.

- Men det har ikke jeg noe ansvar for, så jeg kan ikke gi noe løfte. I Aftenposten skiller vi strengt mellom redaksjon og markedsavdeling, så det må noen andre svare for.

- Med denne satsingen er vel Aftenposten snart bedre på nettet enn i papir?

- Det er to forskjellige måter å se det på. Papirutgaven av avisen er fortsatt best. Men det er spennende å få være med å lage et kvalitetsprodukt som dette på nettet også, sier han.

Til toppen