JUSS OG SAMFUNN

Nettet.no får ikke nettet.no

Nettselskapet nettet.no trodde de skulle få adressen nettet.no. Først sa Norid ja, så sa Norid nei.

Einar Ryvarden
21. mars 2000 - 14:53

Nettet.no har havnet i en vanskelig knipe på grunn av de strenge norske reglene for registrering av Internett-adresser. Nå må selskapet kanskje bytte navn.

Nettet.no skal lage en ny type søkemotor etter å ha lisensiert den engelske søketeknologien Autonomy. Men digi.no oppdaget for flere uker siden at selskapet ikke hadde registert sin Internett-adresse. Selskapet holder på med en emisjon der Vesta allerede har sagt ja med 15 millioner kroner.

- Årsaken er at vi fikk nei fra Norid (organisasjonen som administrerer de norske Internett-adressene). Vi ringte først og sjekket for å være sikre før vi valgte bedriftsnavnet. Norid sa først ja - nettet.no står ikke på nei-listen til Norid og mange har fått registrere adresser som wap.no, sier Kjetil Mathisen, gründer i Nettet.no til digi.no.

Les om nettet.no:
Skal gi deg snill tanteguide på Internett

Nettet.no har klagd på avslaget og fikk ny nei for to uker siden. Nå har selskapet satt advokat på saken, men vet ikke når det kan gi noen avklaring.

- Dette er fortvilende - vi er midt i en etablering og trenger å få i gang vår adresse så fort som mulig. Resultatet blir kanskje at vi må bytte navn, vi har ikke tid til å vente på en klagesak, sier Mathisen til digi.no.

- Svaret er kanskje å bytte til en com-adresse, men hva den skal være har vi ikke avgjort. Vi skal etablere søkemotorer i Norden og så mellom-Europa.

Norid var ikke tilgjengelig for kommentar da digi.no ringte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.