JUSS OG SAMFUNN

Nettet skal få slutt på skjemaveldet

Sylvia Brustad blidgjør næringslivet med en ny digital tjeneste for støtteordninger.

Nærings- og handesminister Sylvia Brustad
Nærings- og handesminister Sylvia Brustad
4. sep. 2008 - 13:13

Den ferske næringsministeren har allerede fått føle på kroppen frustrasjonen blant brukere som ikke finner fram til støtteordninger på nett.

- Det er en jungel der ute og folk vet ikke hvor de skal henvende seg for å få støtte, uttaler hun på dagens lansering av den nye informasjonstjenesten Bedriftshjelp.no.

Næringsministeren har tro på en større grundervirksomhet når støtteordninger blir lettere tilgjengelig for folk flest. Ettersom de fleste bedrifter i Norge er små og mellomstore er det nettopp mangel på ressurser som stopper videre handling, frykter hun.

Den nye tjenesten hjelper bedrifter i alle bransjer i de ulike fasene som de trenger å få hjelp til å orientere seg.

Kjetil Svorkmo Bergmann i Innovasjon Norge er blant dem som tilbyr sine tjenester på det nye nettstedet
Kjetil Svorkmo Bergmann i Innovasjon Norge er blant dem som tilbyr sine tjenester på det nye nettstedet

Dette kan være alt fra statlig støtte til garantier eller tilskudd. Brønnøysundregistrene har fått ansvaret for å forvalte nettstedet, og rundt 20 offentlige tilbydere av støtteordninger er foreløpig med.

Nettstedet skal ha en prøvedrift fram til januar 2009. I denne perioden er det mulig å gjøre tilpasninger og endringer for å gjøre tjenesten best mulig for framtidig, permanent drift.

Blant dem som tilbyr sine tjenester er Innovasjon Norge. Informasjonssjef Kjetil Svorkmo Bergmann forteller til digi.no at de har lagt inn rundt 50 tjenester.

- Vi har alt fra rådgivning, kurs, støtteordninger og nettverk. Dette er informasjon vi vet våre brukere etterspør og vil sette stor pris på å få en samlet oversikt på, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.