Nettets mest nedlastede beib vrakes av Guinness

Den australske fotomodellen, skuespilleren og sangerinnen Sarah Jane satte seg fore å danke ut strippersken Danni Ashe som den mest nedlastede kvinne på Internett. Forsøket lyktes, men verdensrekord ble det ikke.

Sarah Jane turnerte land og strand for å markedsføre rekordforsøket, som tok til 1. august. Og ukene på veien ga resultater: Hele 2,5 millioner ganger i løpet av ett døgn ble det lastet ned bilder fra Sarah Jane Official Website.

Med god margin slo hun dermed den gjeldende rekorden (70.000 bilder på 24 timer) til den amerikanske strippersken Danni Ashe (den barmfagre Ashe skal ifølge CNN dessuten være lastet ned i bildeform online hele 841 millioner ganger siden 1996).

Sarah Janes glede over å ha satt ny rekord ble imidlertid kortvarig. For Guinness World Records nekter, ifølge Ananova.com, å anerkjenne rekorden med den begrunnelse at det er umulig å verifisere de oppgitte trafikktallene, eller finne en brukbar metode for opptellingen.

Den danske nettavisen Comon konstaterer at avgjørelsen er en stor skuffelse for den godeste Sarah Jane, som har brukt flere måneder på å forberede rekordforsøket. Blant annet brukte hun hele juni på å turnere Australia rundt for å markedsføre web-stuntet, og hun har dessuten satset stort på en egen CD-single, "I'm Just a Cybergirl".

Men dessverre for den talentfulle unge damen glemte hun å få kontrollørene i Guinness rekordbok med på opplegget.


Guinness mener imidlertid at Danni Ashes rekord kan regnes som god fisk. Guinness har selv regnet seg frem til rekorden ved å multiplisere antallet unike brukere som besøker de to nettstedene danni.com og Dannis Hard drive, med det gjennomsnittlige antallet bilder som lastes ned.

Nok en kranglevoren konkurrent, Cindy Margolis (www.cindymargolis.com), mener imidlertid at Danni Ashe kun har rekorden fordi Guinness har regnet med bilder der Ashe poserer med andre modeller, og ikke bare alene.

Dessuten poserer Ashe på en aldri så liten konkurransevridende måte, mener Cindy:

- Uten tekstiler.

Til toppen