Nettets største aprilsnarrer

Bill Gates kjøper den katolske kirken og operativsystemet Unix ble opprinnelig laget som en spøk. Her er noen av nyhetsmeldingene som har gjort nettbrukere til aprilsnarrer.

Bill Gates kjøper den katolske kirken og operativsystemet Unix ble opprinnelig laget som en spøk. Her er noen av nyhetsmeldingene som har gjort nettbrukere til aprilsnarrer.

Tirsdag er det på nytt klart for årets største dag for spøkefugler. Som en overlevelsesguide, gir digi:media deg de siste årenes største aprilsnarrer på Internett.

En av de mest omtalte aprilsnarrene på nett, er fjorårets melding om at Bill Gates hadde kjøpt den katolske kirken i bytte mot et ukjent antall aksjer i Microsoft. Dersom avtalen går gjennom, vil det være første gang et programvareselskap har kjøpt opp en større verdensreligion, fortalte nyhetsmeldingen.

- Vi venter stor vekst innenfor det religiøse markedet de neste fem til ti årene, sa Bill Gates på en pressekonferanse i forbindelse med oppkjøpet. På pressekonferansen ble det også kjent at pave Johannes Paul II ville bli leder programvareselskapets avdeling for religiøs programvare.

En viktig del av avtalen var at Microsoft skulle få enerett på elektronisk distribusjon av bibelen.

En senere melding samme dag, kunne avsløre at IBM hadde kjøpt opp den protestantiske kirken i USA, for å ikke tape markedsandeler på det religiøse markedet.

En annen høytflyvende aprilsnarr fikk tyske nettbrukere 1. april ifjor. De kunne da høre at om du fløy med Lufthansa, var sjansen stor for at de ville treffe sin fremtidige kone, etter at flyselskapet hadde begynnt å kombinere plassbestillingen med datasjekking.

I Belgia kunne nettutgaven til avisa l'Avenir fortelle at sommertiden var kanselert etter et vedtak i Europaparlamentet, og at belgerne derfor måtte stille klokkene sine tilbake en time.

Ikke alle aprilsnarrer er like langt unna sannheten. I England ble det ifjor rapportert at dronning Elisabeth hadde satt opp et eget nettsted med en virtuell omvisning i Buckingham Palace. Etter at dette ble satt opp tidligere i vinter, er det eneste som mangler fra aprilsnarren, at dronningen nå gir audiens over nettet.

Ellers kunne det leses på nettet at operativsystemet UNIX ble laget av programmererene Ken Thompson, Dennis Ritchie og Brian Kernigan som en spøk.

- Det var egentlig ment som en parodi på et programeringsspråk, som skulle gjøres så komplekst og vanskelig som mulig. Vi hadde faktisk tenkt til å selge dette til Sovjet for å sette utviklingen deres tjue år tilbake. Tenk deg vår overraskelse når vi så at amerikanske selskaper faktisk tok dette programeringsspråket i bruk, sa Thompson ifølge nyhetsmeldingen som ble lagt ut 1. april i fjor.

Til toppen