JUSS OG SAMFUNN

Nettguiden vant domenestrid

Foretaksregisteret gir Øivind Robbestad og Nettguiden medhold i at Bodø-firmaet Netguide Norge må bytte navn for å kunne fortsette sin virksomhet.

Øystein Kvistad
23. nov. 1998 - 16:02

Domenetvisten startet i september i fjor da Øivind Robbestad i Nettguiden AS truet selskapet Netguide Norge og domeneregistreringstjenesten Norid med rettssak, dersom ikke netguide.no umiddelbart ble fjernet fra nettet.

- Vi har lagt ned mye arbeid i Nettguiden de to årene vi har holdt på, og vi er ikke interessert i at andre skal snylte på det, sa redaktør Øivind Robbestad i Nettguiden AS til digi.no.

Robbestad kontaktet med en gang advokatene ved Oslo patentkontor i saken, uten at det lot til å skremme Jim Jakobsen ved Netguide Norge som på daværnde tidspunkt ikke ville kommentere saken utover at hans selskap ble registrert i enhetsregisteret før Nettguiden AS. Han kunne derfor vanskelig se hvordan Robbestad kunne hevde å ha rettighetene til navnet.

Nå har imidlertid juristene ved Brønnøysundregistrene kommet til en annen konklusjon.

"Foretakets firma er ulovlig" sier nå Foretaksregisteret om Netguide Norge, og legger til grunn for sin beslutning at Øivind Robbestad fikk vern for sitt firma senest fra 25. februar 1997, da registreringsmeldingen innkom til Foretaksregisteret. Netguide Norge ANS "[...]hadde ikke vern for sitt firma på dette tidspunkt", konkluderer Foretaksregisteret.

Jim Jakobsen opplyser til digi.no at Netguide Norge AS (Foretaksregisteret har lagt til grunn for sin beslutning at det ikke er dokumentert at det ansvarlige selskap Netguide Norge ANS er overdratt til Netguide Norge AS, red.anm.) vil påklage Foretaksregisterets avgjørelse til Nærings-og handelsdepartementet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.