Nettguiden vil stevne Netguide

Øivind Robbestad i Nettguiden AS truer Netguide Norge ANS og domeneregistreringstjenesten Norid med rettssak, dersom netguide.no ikke fjernes fra nettet. Dermed kan det gå mot Norges første rettssak på domenetvister.

- Vi har lagt ned mye arbeid i Nettguiden de to årene vi har holdt på, og vi er ikke interessert i at andre skal snylte på det, sier redaktør Øivind Robbestad i Nettguiden AS til digi.no.

Med varemerkeregistrering og foretaksregistrering av Nettguiden, truer han Bodø-selskapet Netguide Norge ANS med rettslige skritt dersom selskapet ikke slutter med å bruke domenenavnet netguide.no. Samtidig vil han også stevne Norid, som drifter registeret for norske domenenavn, dersom netguide.no ikke fjernes fra registeret.

- Det er helt hårreisende at de godkjenner andres varemerker som domenenavn. Vi kommer til å gå til juridiske skritt mot dem rimelig fort om de ikke rydder opp i denne saken, sier Robbestad. Advokatene ved Oslo patentkontor er allerede kontaktet i saken, opplyser han og legger til at kontoret allerede har sendt brev til Netguide Norge ANS om saken.

Jim Jakobsen ved Bodø-selskapet sier til digi.no at han har mottatt brevet. Han vil ikke kommentere saken utover at hans selskap ble registrert i enhetsregisteret før Nettguiden AS og at han derfor har vanskelig å se hvordan Robbestad skal kunne hevde å ha rettighetene til navnet. Netguide Norge ANS ble registrert i enhetsregisteret i januar i år, måneden før Nettguiden var registrert hos patentkontoret og i enhetsregisteret.

Thomas Ørhbom ved Norid vil heller ikke følge kravet fra Nettguiden AS.

- Hvis vi sletter det ene domenenavnet, blir vi en aktiv part i konlikten. Vår politikk er at vi ikke skal blande oss inn, men følge enhver rettslig avgjørelse i slike saker. For oss er det overordnet at domenenavnene fungerer så godt som mulig, sier han.

Til toppen