JUSS OG SAMFUNN

Netthandelen auksjonerer vekk hus

Netthandelen-sjef Einar Ø. Brandsdal mener selv de dyreste varene kan selges på nettet og auksjonerer nå ut et hus.

16. mai 2006 - 10:33

I januar fortalte gründer og sjef for nettbutikken Netthandelen at han i utgangspunktet ikke så noen grenser for hvor dyre varer som kunne selges over nettet.

Netthandelen selger ikke varer på vanlig måte, men auksjoner dem ut, som regel gjennom auksjoner som varer i fem minutter.

- Det burde være fullt mulig å selge biler og ferdighus, selv om fem minutters auksjonstid da blir for kort. Jeg har vært i kontakt med flere leverandører av ferdighus, men foreløpig er de litt skeptisk, fortalte Brandsdal til digi.no.

Og nå Brandsdal i gang. I forrige uke la Netthandelen ut en bolig for salg og nærmere 30.000 mennesker har vært innom auksjonen. Prisen på boligen er nå oppe i 1,2 millioner kroner og fredag blir det klart hvem som vinner auksjonen.

Boligen er et lite hus som ligger utenfor Kristiansand på Odderhei, men det er ikke kjøpt inn av Netthandelen selv slik selskapet vanligvis gjør med varer de skal selge.

Det er trolig fordi eieren har valgt å selge gjennom advokat som har skapt den spesielle salgsformen. For eiedomsmeglere bruker vanligvis avisene og tjenester som finn.no.

- Eiendomsmeglerne har gjennom mange år melket selgere av boliger. Den pågangen vi har hatt viser at eiendomsmeglere kan gjøres overflødige. Vi ser at dette kan være et lukerativt marked samtidig som vi sparer selgerne for cirka 100 000 kroner, sier Øgrey Brandsdal.

Her finner du boligannonsen.

Men før Brandsdal begynner å selge flere boliger, må det gjøres noe små justeringer i nettbutikken. For huset er lagt ut til salgs med samme standarddata som alle typer varer: Litt humoristisk får derfor budgivere får oppgitt volum på varen og lenke der man kan lese mer om fraktkostnader.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.