Netthandelen byr en million for kongestatuen

Netthandelen-eier Einar Øgrey Brandsdal høyner budet på Konge-statuen fra 300 000 kroner til én million kroner.

Einar Øgrey Brandsdal (31) vil ha kongestatuen og høyner nå budet på Konge-statuen til én million kroner.

- Budet varer i 48 timer. Det er på tide at denne saken får en verdig avslutning, og at kunstneren blir fornøyd, sier Øgrey Brandsdal.

Den unge gründeren vil ha kongen på sitt nye industriområde i Sogndalen Kommune utenfor Kristiansand.

- Vi fikk en klar oppfatning av at vårt første bud ikke ville bli tatt hensyn til. Derfor har ledelsen i Netthandelen.no besluttet å øke budet til én million kroner. Det er bedre å få så mye penger samtidig som statuen blir vist offentlig frem, i stedet for å gravlegge den i Italia, sier Øgrey Brandsdal. Han syns statuen er fantastisk flott, og det monumentale preget ruvende.

Neste år flytter Netthandelen.no virksomheten til nye lokaler med store uteområder i Sogndalen kommune.

- Kommunen har ingen attraksjoner. Statuen vil bli en severdighet for både nordmenn og turister, sier Øgrey Brandsdal. Han forstår ikke hvordan Oslo kommune kunne avvise å sette opp statuen i sentrum av hovedstaden.

- Kongen vil ta seg godt ut på toppen av dette industriområdet. Norge er bygget opp på industri, og Kong Olav var en folkekjær monark. Derfor mener vi at dette er en verdig plass. Olav var også like mye konge for oss i mer grisgrente strøk som han var for innbyggere i større byer, påpeker 31-åringen.

Han mener monumentet over «gamlekongen» vil bli et av de største landemerkene, og at Sogndalen kommune gir de eventuelle bevilgningene som er nødvendig for å føre opp statuen.

Til toppen