Netthandelen vokser videre

Stadig flere nordmenn handler på Internett, viser ferske tall fra eforum og MMI.

Stadig flere nordmenn handler på Internett, viser ferske tall fra eforum og MMI.

MMI og eforum foretar kvartalsvise målinger gjennom eHandelsbarometeret. Det er nå rundt 2,1 millioner personer over 15 år som handler på nett. Dette tilsvarer ca. 58 prosent av befolkningen. Fra foregående periode er det en tilvekst på cirka 100.000 netthandlere.

– For første gang ser vi at det nå også er over 2 millioner netthandlere når vi ser bort fra banktjenester, sier Agnes Beathe Steen Fosse i eforum.

Det er særlig reiselivsnæringen som opplever den største økningen i netthandelen. Folk handler først og fremst flybilletter, feriereiser og booker hoteller. Men det er vekst i en rekke produktkategorier.

Gapet mellom kort og faktura som vanligste betalingsmåte i netthandel, øker nå dramatisk til tross for at det er mindre enn et år siden faktura var større enn kort. Det er grunn til å forvente at kort vil være mer enn dobbelt så vanlig betalingsmåte som faktura i løpet av året, skriver eforum i en pressemelding.

    Les også:

Ser man på villigheten til å oppgi kredittkortnummer ved handel på nett, er det nå drøyt 980.000 som sier seg villig til dette. Sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor innebærer det en vekst på hele 36%.

Det er nå cirka 57 prosent som sier de vanligvis betaler med kort, hvorav 20 prosent sier de vanligvis betaler med kredittkort. Det er også grunn til å forvente at kredittkort alene vil passere faktura i løpet av året.

I løpet av året kan man forvente at godt over en million personer er villig til å oppgi sitt kredittkortnummer i forbindelse med netthandel, skriver eforum.

Til toppen