RESULTATERFINANS

Nettinvestorene pustet lettet ut - Yahoo! innfridde igjen

Internett-investorer verden over trakk et lettelsens sukk etter at Yahoo! tirsdag kveld norsk tid hadde presentert tallene for tredje kvartal. Yahoo! overinnfridde igjen, både salgs- og resultatmessig.

11. okt. 2000 - 00:09

Det var knyttet stor spenning til tirsdagens resultatfremleggelse, ettersom Yahoo! betraktes som et av de toneangivende Internett-selskapene i verden.

Hadde resultatene vært dårlige, slik mange på forhånd fryktet, ville det trolig sendt dotcom-aksjene på verdens børser ut på en ny, kraftig nedtur.

Nå får nervøse Internett-investrorer et lite pusterom.

For Yahoo! presenterte en omsetningsvekst på 90 prosent til 295,5 millioner dollar, mot 155,9 millioner dollar i samme periode i fjor. Det er godt over markedets forventninger om et salg i kvartalet på omlag 281 millioner dollar, og kan indikere at Yahoo! er i ferd med å øke sin markedsandel innen bannerannonsering. Amerikanske AdRelevance anslår at markedet for bannerannonsering på Internett kun vokste med 6,5 prosent i tredje kvartal, mot en vekst på 13,5 prosent i inneværende års andre kvartal.

Yahoo! endte på et proforma resultat i tredje kvartal på 81,1 millioner dollar, eller 13 cents per aksje (mot henholdsvis 38,5 millioner dollar, eller seks cents per aksje for samme tidsrom i 1999), én cent per aksje bedre enn markedets forventninger.

I løpet av september var 166 millioner unike brukere innom Yahoo!s nettsider, mens selskapets ulike registreringstjenester i september passerte 185 millioner kunder, opp fra 155 millioner i juni. Antallet daglige sidevisninger passerte 780 millioner , mot et dagsgjennomsnitt på 680 millioner i juni.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.