Nettjournalister spammes av sure epler

Dårlige nyheter for Apple blir fort dårlige nyheter også for nettjournalistene som skriver dem.

Dårlige nyheter for Apple blir fort dårlige nyheter også for nettjournalistene som skriver dem.

I dårlige tider for Apple, bør amerikanske nettjournalister være forberedt på spamming fra eplekjekke Apple-fans, skriver Wired.

- Jeg vil ikke endre måten jeg skriver om Mac på bare fordi jeg får 500 eller 600 fiendtlige meldinger etterpå, sier Hiawatha Bray i Boston Chronicle. Han er en av journalistene Wired har snakket med om sure reaksjoner på dårlige Apple-nyheter.

På flere av nyhetsgruppene for Mac-tilhengere postes pekere til negative artikler, som får journalistenes e-postbokser til å fylles med anklager om et mediekomplott for å knekke dataprodusenten.

Guy Kawasaki, Apple-evangelisten på "Macway"-listen, kaller de negative tilbakemeldingene til kritiske artikler for "utdannelse" av journalistene. Kawasaki har vært en av de ivrigste til å legge ut pekere til negative artikler på nyhetsgrupper.

- Tilbakemeldinger er en toveisgate. Opp gjennom årene har journalister glemt at de har like mye ansvar som de menneskene og selskapene de elsker å slakte. På Internett er virkeligheten at om du dummer deg ut, drukner du i tusener av e-post, sier han til forretningsbladet Forbes.

En annen av deltakerne på listen, Craig Boyer, beskriver fenomenet slik:

- Det er noe Steve Jobs startet - Mac-en mot etablissementet.

Til toppen