Nettjuvelen:POV-Ray - 3D for alle

POV-Ray er kommet i versjon 3.1

POV-Ray er kommet i versjon 3.1

POV-Ray (Persistance of Vision) er en avansert raytracer som ikke minst er interessant fordi den er gratis. Programmet har nylig kommet i ny versjon 3.1. I forhold til f.eks. 3D Studio, som koster mange tusen - for ikke å si titusen - kroner, får du kanskje litt mer for pengene med sistnevnte, men dersom du bare er interessert i å "leke" litt med 3D, er POV-Ray et fasinerende program.
Grensesnittet er kanskje litt av bøygen med dette programmet - her må man nemlig programmere sitt landskap, og det kan ta litt tid å mestre, men dersom du er villig til å bruke tid, og de medfølgende eksempelfilene, lærer du etterhvert. Og da kan man lage imponerende saker, som bildet viser.
POV-Ray har eksistert lenge, og har en stor brukermasse, og det finnes masse resursser rundt programmet på nettet.
Det finnes også programmer som virker sammen med POV-Ray, og som gir deg et mer tradisjonelt grensesnitt, men noen av disse koster penger. Moray er regnet som et av de bedre til dette, det koster 149 tyske mark for Windowsversjon.
POV-Ray finnes for de fleste platformer - MSDOS, Windows, Mac, Amiga, Linux, Solaris og andre Unix'er.


Lenke til dagens nettjuvel: POV-Ray 3.1
Last ned POV-Ray

Under følger de siste nettjuvélene:


Se også listen over tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999


Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digi.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
De mest populære:
Dette er shareware/freeware-programmene de aller fleste erfarne PC-brukeres har på sine harddisker:
Internett-lesere Chat Grafikk Musikk/MP3-avspilling Komprimering
Til toppen