JUSS OG SAMFUNN

Nettkamp om lærere

AOL Europe vil gi alle de 900.000 tyske lærerne gratis Internett-aksess. På den måten vil selskapet sikre seg en viktig kundegruppe med påvirkningskraft.

Frode Eriksen
1. mars 2000 - 03:30

Slik ordlegger imidlertid AOL Europesjef, Andreas Schmidt seg ikke. Han sier at initiativet er det største steget for å bringe Tyskland inn i Internett-alderen. - AOL har alltid hatt et sterkt fokus på utdanning, blant annet ved å knytte 3000 tyske skoler til nettet de siste par årene, fortalte han på lanseringen av kampanjen.

Hovedkonkurrenten heter Deutsche Telekom, som allerede har skapt store overskrifter med sin garanti om å gi gratis ISDN-linjer til alle 40.000 tyske skoler i løpet av neste år.

Det har blant annet forbundskansler Gerhard Schroeder bifalt, som har som mål at alle landets skoler skal ha tilgang til Internett i løpet av 2001.

AOL Europes mottiltak er å gi tyske lærere gratis Internettkontoer, selv om de må betale tellerskrittene selv. Studenter tilbys et lignende tilbud, men bare inntil 30 timer gratis nettbruk i måneden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.