RESULTATERFINANS

Nettkonsulenter greide ikke å levere

Det hjelper ikke å være markedsleder: Ett av verdens største Internett-konsulentselskap, marchFirst, leverte et større tap enn forventet da de la frem tall for fjerde kvartal.

Det amerikansk-baserte Internett-konsulentselskapet marchFIRST fikk ett tap som var større enn det analytikerne hadde ventet.

Utenom avsetninger hadde selskapet et tap på 73,2 millioner dollar, 640 millioner norske kroner. Samme periode i fjor hadde selskapet et underskudd på 10,9 millioner dollar, 95 millioner norske kroner. Det melder Wall Street Journal.

Omsetningen for det siste kvartalet endte på 213,5 millioner dollar, 1,9 milliarder norske kroner. Dette er en økning på 61 prosent fra samme periode i fjor da selskapet hadde en omsetning på 133 millioner dollar, 1,2 milliarder norske kroner.

marchFIRST er resultatet etter en megafusjon mellom det tradisjonelle konsulentselskapet Whittman-Hart og Internett-selskapet USWeb/CKS. Dermed ble de verdens største rendyrkede Internett - konsulentselskap.

Aksjekursen i selskapet har rast siden flere av Internett-selskapene begynte å få problemer i fjor. Da selskapet la frem resultater som var langt under det analytikerne hadde estimert i oktober i fjor, fikk aksjekursen nådestøtet.

Kostnadskutt førte til at ti prosent av selskapets ansatte ble satt på dør.

Selskapets toppsjef, Robert Bernard, sier at selskapet har blitt rammet av lavere aktivitet i markedet og sviktende etterspørsel etter tjenestene de leverer.

- Men vi har tatt drastiske skritt for å bevege selskapet fremover. Vi tror at kostnadskuttene vi gjennomførte nylig vil plassere marchFIRST på sporet til å nå målene for 2001, sier Bernard. Det melder Wall Street Journal.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.