BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nettleser åpner for Flash-video på iPad

Skyfire godkjent for Apples nettbrett.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. des. 2010 - 10:03

Vanlige nettlesere som konkurrerer med Apples Safari er bannlyst fra App Store, men Skyfire har i likhet med Opera Mini sluppet gjennom nåløyet. Årsaken er at all tolkning av kode skjer på servere hos leverandøren. Applikasjonen som installeres på brukerens mobile enhet, er dermed ingen fullverdig nettleser, men en ganske tynn klient. Dette gir en del fordeler.

Skyfire, som ble tilgjengelig for iPhone i november i år, ble rett før jul tilgjengelig også klar for iPad. Det er spesielt én funksjon som gjør Skyfire attraktiv blant iOS-brukerne, nemlig muligheten til å se Flash-basert video.

Selv om blant annet YouTube og flere andre videotjenester tilbyr videoer også i formater som støttes av iOS, er dette langt fra tilfellet hos alle andre. Det Skyfire gjør på serversiden er å konvertere Flash-videoene over til en HTML5-basert løsning.

Det er viktig å få med seg at Skyfire ikke støtter andre former for Flash-basert innhold, for eksempel spill.

Da Skyfire ble gjort tilgjengelig for iPhone, ble den lastet ned mer enn 300 000 ganger i løpet av den første helgen, til tross for at den koster penger – tre dollar.

iPad-versjonen er dyrere, fem dollar.

Pussig nok har Apple satt en aldersgrense på 17 år for å laste Skyfire. Begrunnelsen er «Frequent/Intense Sexual Content or Nudity».

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.