BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nettleser med elektronisk signatur

Netscape utvikler nå en utvidelse til Communicator som vil tilby elektronisk signering av skjemaer på weben.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. des. 1997 - 12:24

Signaturfunksjonen vil være basert på en digital signaturteknologi som lar brukerne tilføye en unik, kryptert betegnelse på et elektronisk dokument som sendes over Internett.

- Mange selskaper ønsker å begynne med elektronisk handel, men det er fortsatt noen papirprosesser som ikke kan reproduseres på weben, sier David Andrews, senior produktsjef for sikkerhet ved Netscape, til InternetWeek.

- I forbindelse med transaksjonsprosessering krever en rekke forhandlere og finansielle institusjoner at brukerne skriver ut de elektroniske skjemaene og fakser dem tilbake med en signatur.

Den nye utvidelsen av Communicator vil ifølge InternetWeek tidlig i 1998 bli testet ut av National Automated Clearing House Association og Integrion Financial Network, to store amerikanske finansinstitusjoner. Teknologien vil gjøre det mulig for brukerne å registrere unike numeriske strenger hos en rekke sertifiseringsmyndigheter, blant annet VeriSign. Disse krypterte signaturene kan brukes til å signere skjemaer, for eksempel varebestillinger og pengetransaksjoner.

Den digitale signaturfunksjonen er ifølge Andrews basert på industristandarder som X.509 og RSAs PKCS7 signaturstandard.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.