Nettleser på personsøkeren

Hvis operativsystemet er alt for stort for dingsen din, kan du bare bygge en nettleser i stedet.

Hvis operativsystemet er alt for stort for dingsen din, kan du bare bygge en nettleser i stedet.

Det er Microsoft som har satt seg fore å utvikle det de kaller en "microbrowser" for mobiltelefoner og personsøkere.

Nettleseren vil støtte standarder som XML (extensible markup language), HTTP og TCP/IP og vil ikke bli større enn 100 kilobyte, sannsynligvis mindre, opplyser produktsjef Phil Holden i Microsoft til PC Week.

- I enkelte tilfeller er det snakk om Windows CE-enheter som krever enda mindre programmer enn 100KB, sier Holden.

Med en slik nettleser vil du kunne aksessere e-post, kontaktinformasjon, kalendere og annet web-innhold direkte fra mobiltelefonen.

Det finnes allerede noen slike løsninger, blant annet en mikronettleser fra Unwired Planet Inc., kalt UP.Browser, som benyttes av AT&T Wireless Services i selskapets såkalte PocketNetphones. Disse lommetelefonene kan levere en rekke data trådløst, så som aksjekurser og elektronisk post.

Microsofts lille nettleser vil skille seg fra Unwired Planets i og med at den vil støtte standardprotokoller som lar brukeren lese ordinære web-sider. Ifølge Phil Holden tar Microsoft sikte på å ha en betaversjon av sin mikronettleser klar innen årsskiftet. Det betyr at den vil bli tilgjengelig i kommersielle produkter sannsynligvis en gang rundt midten av neste år.

PC Week skriver at Microsoft for øyeblikket forhandler med en rekke mobiloperatører og utstyrsprodusenter om å ta i bruk selskapets kommende mikronettleser.

Til toppen