BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nettleserkrangel med Microsoft

Tidligere produsent av Mosaic, Spyglass inc., legger skylden på Microsoft for sine dårlige resultater. Selskapet mener Microsoft ikke har betalt tilstrekkelig royalties for nettleserteknologien som brukes i Explorer.

Spyglass inc.vil ikke ut med hva Microsoft skylder, men mye tyder på at krangelen dreier seg om hvorvidt Microsoft må betale royalties også for Windows 95 versjonen av Explorer. Teknologien det krangles om stammer fra Mosaic, som var den første Browseren som fikk utbredelse verden over. I år er det bare betalt ut 400.000 dollar for rettighetene til denne teknologien, hvilket er en minimumssum som bare omfatter Windows 3x og Macintosh versjonene.

-Hadde Windows 95 versjonen blitt tatt med, ville trolig utbetalingene vært opp mot halvannen million dollar høyere, sier en analytiker til Reuter.

Hvorvidt uoverenskomsten vil havne i retten er imidlertid usikkert. Microsoft har rykte på seg for å sette i gang sitt enorme PR apparat, og få saken unna fort for å hindre negativ oppmerksomhet. Uansett utfall ligger det i sakens dimensjoner at dette neppe vil få bemerkelsesverdige konsekvenser for Microsoft.

Kilder: Infoseek, ZDNet, Reuters

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.