BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nettleservalget har startet

- Vi jobber på spreng med å holde ytelse-tronen, sier Opera Software.

Produsentene av nettlesere venter i spenning på det nært forestående nettleservalget, som rulles ut til Windows-brukere i Europa i disse dager.

Brukere som har Microsofts Internet Explorer definert som standardnettleser vil få opp en egen valgskjerm, der de blir bedt om å ta standpunkt og velge én av 12 ulike nettlesere.

Særlig står mye på spill for norske Opera Software. I henhold til de fleste oversikter er de minst av de fem største nettleserne, som skal vises på hovedskjermen i nettleservalget. Dermed har de også potensielt mest å vinne på ordningen.

Microsoft har allerede så smått begynt utrullingen av den obligatoriske Windows-oppdateringen som inneholder nettleservalget i noen land.

I første rekke som en såkalt «pilot» - til noen få brukere i Belgia, Frankrike og Storbritannia. Det opplyser kommunikasjonsdirektør Tor Odland i Opera Software til digi.no.

Og i timene og dagene før Microsoft skrur på krana for fullt, jobbes det intenst med å forbedre Opera-nettleseren. Hastighet blir svært viktig.

Det er uklart akkurat hvilken dato valget rulles ut til alle europeiske brukere, men Opera jobber utifra at «mars blir den store måneden».

- Det er riktig at vi prøver å få ut en best mulig versjon av Opera før [nettleservalget]. Det regner vi med blir en viktig faktor, sier Odland.

Han venter veldig mye oppmerksomhet og testing av de ulike nettleserne i markedet og deres versjoner i ukene som kommer.

- Vil beholde tronen

Testing av nettlesere og deres ytelse, inkludert konkurrentenes produkter foregår også internt i Opera-laben.

- Mange velger nettleser basert på hastighet. Ytelse er viktig og Opera har vært kjent for å være den raskeste nettleseren i mange år. Det er viktig å beholde den tronen også i denne fasen.

Bare i dag har Opera (i skrivende stund) rukket å dytte ut hele fire såkalte release candidate-utgivelser (RC) av Opera 10.50 til Windows. Flere kan følge, og det er klart at Opera kjemper mot klokken for å få klar den ferdige versjonen nettopp i tide til valgskjermen.

Noe tidspunkt for den ferdige utgivelsen kan imidlertid ikke Opera komme med.

- Programvareutvikling er alltid en risikosport, som vi bruker å si. Dette er et spennende spill og vi satser alt på å bli ferdig.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.