BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nettleverandør med vyer

Har du spesielle kunnskaper om Internett og world wide web og et brennende ønske om å gjøre internasjonal karriere? Drømmen kan være nærmere enn du aner.

Øystein Kvistad
17. juni 1997 - 18:03

Det var i et intervju med digi:tele i april i år EUnets internasjonale toppsjef Wim Vink avslørte at norske EUnet Media AS skal bli lokomotivet i EUnet-gruppens internasjonale satsing på web-tjenester.

Oppgraderingen av EUnet Media AS til såkalt European Business Solution Center betyr at det norske selskapet får ansvaret for utvikling av større web-løsninger for det europeiske markedet, opplæring av tekniske og merkantilt ansatte og overvåking og testing av ny teknologi.

I intervjuet med digi i april antydet Wim Vink at den sterke Norges-satsingen ville kreve mellom 20 og 30 nye medarbeidere. Uttalelsen bekreftes i stillingsannonser i norske aviser. EUnet søker i første omgang etter 20 medarbeidere med "snarlig tiltredelse":

  • 8 systemutviklere
  • 6 seniorutviklere/prosjektledere
  • 4 selgere ...og...
  • 2 produktsjefer

I utlysningen stiller EUnet ingen spesielle krav til systemutviklerne annet enn at vedkommende bør ha "evne og vilje til å lære" - og ha "gode evner til raskt å ta i bruk ny teknologi". Heller ikke arbeidserfaring er påkrevd til stillingene, men minimum tre til fem års høyere utdannelse og evner til å uttrykke seg brukbart på engelsk både muntlig og skriftlig.

For seniorutviklerne og prosjektlederne krever EUnet minst tre års arbeidserfaring, mens de nye selgerne bør kunne vise til resultater fra salg av tekniske løsninger, heter det i stillingsannonsen. Søkere på selger- og produktsjefstillingene vil dessuten stille fremst i køen dersom de i tillegg kan vise til språkkunnskaper i tysk, fransk og spansk.

- EUnet Norway får helt klart en vesentlig viktigere rolle i EUnets internasjonale satsing i tiden som kommer som følge av denne etableringen. Foruten å betjene sine norske kunder, skal det nye utviklingssenteret også være premissgiver for de aktiviteter som skjer i de øvrige 11 selskapene i EUnet-gruppen, sier Wim Vink, som trekker betalingssystemer på Internett som ett eksempel på kompetanse som skal inkorporeres i EUnets nye utviklingssenter i Oslo. Det meste av denne virksomheten har fram til i dag foregått ved det spanske EUnet-kontoret.

- Vi mener alvor med denne satsingen, og skal tilby konkurransedyktige betingelser for å få tak i de rette personene, lover Vink, som påstår at EUnet er et interessant selskap med en sterk posisjon, ikke minst i universitetsmiljøer. Han tror derfor EUnet vil kunne tiltrekke seg de beste folkene i Norge og Europa.

Administrerende direktør Per Brose i EUnet Norge får ansvaret for å lede arbeidet i det nye utviklingssenteret i Oslo.

EUnet er representert i 42 land over hele Europa samt Nord-Afrika og tidligere Sovjetunionen. I Norge ble virksomheten startet av NUUG (Norwegian Unix system Users Group) i 1984. I 1993 ble virksomheten skilt fra NUUG ved at EUnet Norge AS ble etablert i Forskningsparken på Blindern. I dag er EUnet Norge AS en av landets største Internett-leverandører.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.