RESULTATERFINANS

Nettmegler med svak vekst

Den tyske nettmegleren Comdirekt viste en betydelig nedgang i tilveksten av nye kunder i tredje kvartal.

Oddmund Grøtte
16. okt. 2000 - 13:08

Resultatet til den tyske nettmegleren Comdirekt, som er en del av den tyske forretningsbanken Commerzbank, viser at tilveksten av nye kunder synker. Antall nye kunder vokste kun med stusselige fire prosent i tredje kvartal, mot en vekst på 52 prosent i andre kvartal. Målet til selskapet er å ha over 600 000 kunder ved nyttår, noe som synes vanskelig basert på tilveksten i tredje kvartal.

Aksjekursen til Comdirect har den siste måneden sunket kraftig. I begynnelsen av september var aksjen omsatt til over 34 euro, mens den i dag er sist omsatt til 29.6 euro. Dette gir en markedsverdi på omlag 33 milliarder kroner. Megleren hadde ved utløpet av tredje kvartal 560 000 kunder, noe som verdsetter hver kunde til 59 000 kroner. Til sammenligning har den amerikanske nettmegleren E*Trade en markedsverdi på omlag 40 milliarder kroner og mer enn 3 millioner kunder, noe som priser hver kunde til 13 000 kroner.

Veksten i antall transaksjoner var adskillig bedre, melder Comdirect i en pressemelding. I tredje kvartal gjennomførte selskapets kunder 7.8 millioner handler. I tredje kvartal 1999 var samme tall 2.5 millioner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.