Nettmeglere vil ta over boligsalget

Dyre eiendomsmeglere kan snart være historie. Nå er det nettmeglerne som rår.

Nettmeglere vil ta over boligsalget

Dyre eiendomsmeglere kan snart være historie. Nå er det nettmeglerne som rår.

Eiendomsmeglere har hatt fri råderett på nettstedene Finn, Tinde og Zett på salg av boliger for privatpersoner.

Med unntak av salg av hytte eller bolig i utlandet, har Finn.no ventet i det lengste med å grønt lys til privatpersoner for salg av egne boliger.

Forbrukerrådet har kjempet for at private boligselgere skal kunne legge ut annonser på boligportaler på nett, og er svært godt fornøyd med at det endelig har gått igjennom.

I prinsippet skal det nå være like enkelt å annonsere og selge bolig som å selge en bil eller en sofa. Dette gjør det enklere å «teste markedet» og se om det er noen interesse for en bolig.

Men det er et faktum at det er mer komplisert å selge bolig på egenhånd, ikke minst i form av formelle krav til prosessen. Det er lett å gjøre feil for den vanlige «mannen i gata, »og de økonomiske konsekvensene kan være store.

Advokat og daglig leder Tom H. Glosimot i netteiendomsmeglerselskapet AdvokatOppgjør forteller til digi.no at det finnes gode mellomløsninger som gir boligselgeren alt som trengs av korrekte dokumenter og formularer, med nødvendige adresser til offentlige myndigheter.

Glosimot har lenge vært kritisk til at det bare er meglere som får kjøpe boligannonser på Finn.no, og allerede i juni 2006 skrev digi.no om denne forskjellsbehandlingen som utelukker privatpersoner.

Med nettmegler-konseptet skjer alt skjer på nett som gjør det billigere, men man får likevel profesjonell hjelp til det praktiske rundt salget.

- Dermed blir det enkelt og trygt å gjennomføre salg, oppgjør og budhåndtering på riktig måte, uten bruk av tradisjonell eiendomsmegler, sier Glosimot.

Prisen for en slik markedsføringspakke hos AO.no koster 4.995 som er et helt annet beløp enn det vil koste å engasjere en tradisjonell eiendomsmegler.

Markedsføringspakken kan oppgraderes til å omfatte også skjøte, kjøpekontrakt og andre salgsdokumenter til at meglerforetaket foretar oppgjøret på trygg måte, slik at enda mer av prosessen blir ivaretatt på en profesjonell måte.

Tom H. Glosimot i AO.no har hatt en sterkt økende oppdragsmengde, selv om også de erfarer at det er tyngre å selge nå.

- Vår erfaring er at selger, når han eller hun benytter våre tjenester blir markedsføringen så god at selger oppnår minst like bra priser som ved bruk av dyre eiendomsmeglere. Man kan derfor spare titusener av kroner ved å selge selv, mener Glosimot.

AO.no har utviklet produktet over mange år, i samarbeid med både advokater og autoriserte eiendomsmeglere.

Glosimot hevder at det ikke finnes like komplette løsninger i markedet.

    Les også:

Til toppen