Nettmeglerne innhentet av fremtiden

Børsnoterte nettmeglere sliter med fallende aksjekurser både i USA og Europa, og flere er på laveste nivå på flere år.

Børsnoterte nettmeglere sliter med fallende aksjekurser både i USA og Europa, og flere er på laveste nivå på flere år.

Aksjemarkedet diskonterer fremtiden, og det hjelper lite å presentere gode kvartalstall hvis markedet mener at selskapet vil vise lavere vekst fremover. Dette rammer nå nettmeglerne med full styrke. The broker-index i USA falt i går tilbake til den laveste noteringen de siste 52 ukene. Det siste kvartalet har vist lavere vekst i både omsetning og tilgang på nye kunder, noe aksjemarkedet allerede hadde diskontert, men nå er det flere analytikere som har nedjustert veksten i flere kvartaler fremover. Følgelig må aksjekursen ned.

Vi må helt tilbake til desember 1998 for å finne så lav aksjekurs som amerikanske E-Trade (tickerkode: EGRP) sluttet på i går kveld norsk tid. Også konkurrenten Ameritrade (tickerkode: AMTD) falt i går til ny laveste notering i løpet av de siste to årene, etter at den falt 10 prosent i går. Også tungvekteren Charles Schwab & Co (tickerkode: SCH) har falt kraftig, og er ned over 25 prosent de siste to ukene.

Det er ikke bare i USA at nettmeglerne sliter, også i Tyskland har de tre store nettmeglerne Consors Discount Broker AG, Comdirect AG og Direkt Anlage Bank AG (DAL) svekket seg betydelig de siste ukene. Consors er ned 60 prosent siden september, Comdirect er ned 30 prosent og DAL er ned 50 prosent.

Se chartet til E*Trade på digitoday.nos søstertjeneste Aksjeforum.com:- E*Trade

Til toppen