Nettmeglerne lider etter børsfallet

Det er ikke bare traderne som sliter etter børsfallet på Nasdaq: Også nettmeglerne får gjennomgå.

Nedgangen på børser verden over, men først og fremst Nasdaq, har ført til betydelig svakere vekst for nettmeglerne, både i kundetilvekst og inntekter. Særlig har nettmeglerne i USA slitt på grunn av fallende aktivitet blant kundene. Det har gått hardt utover verdens største nettmegler, amerikanske Charles Schwab & Co, som i går meldte at antall transaksjoner sank med 31 prosent i februar sammenlignet med samme periode i fjor. Gjennomsnittlig effektuerer Schwab omtrent 231.000 transaksjoner per dag.

I går meldte Comdirect AG om fallende inntekter for år 2000. Nettoresultatet ble på 25 millioner kroner, en nedgang på 74 prosent sammenlignet med fjoråret. Selv om antall transaksjoner har falt den siste måneden, er det først og fremst administrative kostnader ifm ekspansjon i Europa som bidrar til det svake resultatet.

Hittil har Oslo Børs falt relativt lite i forhold til for eksempel Nasdaq. De norske nettmeglernes transaksjoner har de siste tre månedene holdt seg på et stabilt nivå, ifølge månedsstatistikken fra Oslo Børs.

Til toppen