Nettmusikk, men ikke for norske brukere

I går åpnet MusicNet sin abonnement-tjeneste på nettet, men du må bo i USA for å bli kunde. De første kundene fikk mest problemer og lite musikk.

I går åpnet som ventet den ene av de to store systemene som skal selge musikk over nett. Bak MusicNet står plateselskapene Warner Music Group, EMIog BMG. For 10 dollar får du laste ned 100 låter og strømme ned 100 til - hvis du bor i USA. Til tross for at blant annet europeiske BMG og deres nyoppkjøpte datterselskap Napster er med, har Musicnet foreløpig ikke sagt et ord om muligheter for brukere i Europa eller Asia.


Her i Europa vil alliansen møte konkurranse fra Internett-leverandøren Tiscali som lover å lansere en tjeneste i løpet av desember. Dessuten konkurrerer MusicNet med Pressplay, der blant annet Sony og Universal er med.

- Vi har ikke hørt noe om planer for et europeisk MusicNet-tilbud, sier Stein Vegusdal, new media manager i BMG Norge til digi.no.


Det nytter ikke å forsøke å jukse. Når du skal bestille tjenesten, må du oppgi kredittkort-nummer og adressen kortet er registrert på. (Dette er helt unødvendig, MusicNet får denne informasjonen fra Visa og American Express.) Trolig vil heller ikke tjenesten fungere raskt nok over Atlanterhavet.

Men foreløpig er det kanskje like greit, for MusicNet og deres teknologipartner Real Media påpeker at programvaren er en beta-versjon, noe mange tidlige brukere i går fikk erfare. Amerikanske medier forteller at en rekke bransje-medlemmer og analytikere prøvde tjenesten i går, men fikk den ikke til å fungere.

Til toppen